LOADING

Type to search

Aktuálne Cestovanie Ekológia Projekty Samospráva Zdravý životný štýl Život

Zapojte sa aj vy do celonárodnej súťaže Do práce na bicykli 2023

redaktor tvpk 06 apríla 2023

Mesto Pezinok sa opäť zapojilo do celonárodnej súťaže  organizovanej Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR s názvom “Do práce na bicykli 2023.” Obyvatelia prihlásených miest budú počas celého júna jazdiť do práce bicyklom a súťažiť o umiestnenie v štyroch kategóriách na národnej a troch kategóriách na lokálnej úrovni. Mesto Pezinok sa oficiálne zaregistrovalo 04. apríla 2023. Tvoja cesta – tvoja voľba je ústredným motívom tohtoročnej kampane.

Súťaž podporuje využitie bicyklov na pravidelné dochádzanie do a z práce už 10 rokov a organizuje sa aj v okolitých krajinách podporujúcich rozvoj cyklistickej dopravy. Na Slovensku súťaž zastrešuje národný cyklokoordinátor z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR v spolupráci s  občianskym združením OCI BB z Banskej Bystrice. Popularita projektu „Do práce na bicykli“ z roka na rok rastie.      

        


PODMIENKY SÚŤAŽE:

  • Jeden tím môže mať minimálne 2 a najviac 4 členov, ktorí sú preukázateľne v čase trvania súťaže zamestnancami firmy, pod ktorej číslom IČO je tím do súťaže registrovaný.
  • Z jednej firmy môže pochádzať ľubovoľný počet tímov.
  • Do súťaže sa môžu prihlásiť aj tímy študentov z rovnakej školy, ktorí sa do súťaže zaregistrujú. Podmienkou pri študentoch je, že v deň začatia kampane (t.j. 1.6. 2023) musia dosiahnuť vek minimálne 15 rokov. V prípade, že je vek súťažiaceho nižší ako 15 rokov, je povinný jazdiť do školy/škôlky v sprievode osoby staršej ako 18 rokov. Študenti, ktorí budú reprezentovať svoju školu uvedú vo formulári IČO svojej školy. Za svoje družstvo zodpovedá jej vedúci. Každý súťažiaci sa môže zaregistrovať len raz !!!
  • Súťaž „Do práce na bicykli 2023“ sa uskutoční od 1. do 30. júna 2023 na celom Slovensku, vrátane Pezinka.


Do súťaže sa nemôžu zapojiť jednotlivci a taktiež tímy, ktorých členovia sú z rôznych organizácií. Sídlo resp. pracovisko tímov firmy, inštitúcie musí byť v danom meste Pezinok !!!  



Štatút a pravidlá súťaže, ale aj podmienky registrácie bicyklujúcich skupín alebo družstiev nájdete na stránke www.dopracenabicykli.eu



Jednotlivé tímy sa môžu prihlásiť v termíne najneskôr do 7. 6. 2023 na online formulári na www.dopracenabicykli.eu  po zaregistrovaní samotnej samosprávy.

Hlavnou motiváciou pre zapojenie sa do súťaže by mal byť dobrý pocit súťažiacich, že robím niečo pre svoje zdravie, svoje mesto a životné prostredie. Cieľom je posilniť vnímanie cyklistiky ako ekologickej a zdravej formy dopravy, rovnocennej k ostatným druhom prepravy v mestách a obciach.


Kontakt na koordinátora za mesto Pezinok:

Inzercia