LOADING

Type to search

Ekológia Projekty Samospráva Život

Prednáška Meteorológia a klimatológia – včera a dnes

redaktor tvpk 07 novembra 2019

Mesto Pezinok zorganizuje v utorok 26. novembra 2019 o 16:00 hodine v Malej sále Domu kultúry Pezinok prednášku pod názvom Meteorológia a klimatológia včera a dnes.

Podujatie organizuje Mesto pre účastníkov Akadémie tretieho veku ale aj širokú verejnosť. Prednáška bude bezplatná. Hosťom bude Mgr. Pavla Matejoviča, PhD. Témou prednášky je meteorológia a klimatológia. Jej súčasťou bude stručné a zrozumiteľné vysvetlenie niektorých termínov, s ktorými sa stretávame napríklad v predpovediach počasia. Bude sa hovoriť aj o tom, na akú dlhú dobu sa dá predpovedať počasie a ako sa predpovedalo počasie v minulosti a ako sa predpovedá dnes. Bude vysvetlené prečo  niekedy predpovede počasia nevychádzajú.

 

V súčasnosti sa často hovorí o klimatickej zmene, prednáška sa teda bude týkať aj klimatológie. Vysvetlí sa, aký je rozdiel medzi klímou a počasím. Blíži sa zima a veľa ľudí zaujíma, či aj v ére globálneho otepľovania môžeme čakať biele zimy. Na prednáške odznie ešte veľa ďalších zaujímavých informácií o počasí a klíme, na konci sa budú môcť návštevníci zapojiť aj do diskusie.

 

Inzercia