LOADING

Type to search

Samospráva

Oznámenie o dočasnej úprave úradných hodín na Stavebnom úrade

redaktor tvpk 28 augusta 2019

Mesto Pezinok z dôvodu kritickej personálnej situácie dočasne upravuje úradné hodiny na Stavebnom úrade MsÚ Pezinok. S účinnosťou od pondelka 2. septembra 2019 do odvolania bude úradným dňom len jeden deň v týždni, a to streda v čase 8.00 – 11.30 a 12.30 – 17.00 h. Úradné hodiny podateľne ostávajú nezmenené.

Dôvodom rozhodnutia o úprave úradných hodín je dlhodobo poddimenzovaný personálny stav na stavebnom úrade pretrvávajúci od začiatku roka 2018. Agendu stavebného úradu vybavujú traja odborní referenti, pričom plný stav úradu by mal byť 6 odborných referentov. Na každého súčasného pracovníka pripadá v priemere až 130 ks živých spisov, ktorým je potrebné venovať dostatočný čas.

Mesto Pezinok robí maximum pre vyriešenie tejto situácie. Stavebný úrad pravidelne aj na priamo oslovuje potenciálnych kandidátov z radov odborníkov, s ktorými prichádza do kontaktu počas rôznych stavebných konaní, opakovane otvára nové výberové konania na neobsadené pozície referentov stavebného úradu. Veľmi často sa však stáva, že uchádzači nespĺňajú nevyhnutné kvalifikačné kritériá (základy stavebného vzdelania, orientácia v právnych predpisoch z oblasti stavebného práva). Najvhodnejšími adeptmi sú predovšetkým uchádzači s ukončeným vysokoškolským vzdelaním stavebného zamerania.

Dávame do pozornosti, že aj v súčasnosti je zverejnené ďalšie kolo výberového konania na referentov stavebného úradu. Podrobnejšie informácie pre záujemcov sú zverejnené na webovej stránke mesta.

Prosíme o dodržiavanie zmeneného režimu úradných hodín a ďakujeme za pochopenie.

Igor Hianik, primátor mesta Pezinok

 

Inzercia