LOADING

Type to search

Plávanie Samospráva Šport Voľný čas

Mestské kúpalisko v stredu 28. 8. 2019 mimoriadne zatvorené

redaktor tvpk 28 augusta 2019

Mestský podnik služieb Pezinok (MPS), ktorého zriaďovateľom je Mesto Pezinok, oznamuje, že z mimoriadnych prevádzkových dôvodov (chýbajúci stav potrebného počtu plavčíkov) nedokáže zabezpečiť bezpečnú prevádzku letného kúpaliska na sídlisku Sever a z uvedeného dôvodu musí kúpalisko zajtra, t.j. v STREDU 28. augusta, mimoriadne uzavrieť.

Vzhľadom na sezónnosť kúpaliska, ktoré je v prevádzke len počas letných prázdnin, zabezpečuje MPS pozície plavčíkov výhradne cez brigádnikov (najčastejšie študentov) prostredníctvom dohôd o vykonaní práce. Ide však o pozíciu, ktorá nie je atraktívna, keďže plavčíci sú platení len v prípade priaznivého počasia, tzn. keď je kúpalisko otvorené, a z uvedeného dôvodu je spojená s nezáujmom a častou fluktuáciou. Náhrada plavčíkov prostredníctvom zamestnancov plavárne nie je na kúpalisku možná, keďže časť zamestnancov plavárne čerpá dovolenky a zvyšná časť pripravuje plaváreň na budúci veľký sanitárny týždeň pred začiatkom školského roka.

Chceme však zároveň oznámiť, že vedenie MPS túto situáciu celé dnešné poobedie a večer aktívne riešilo a dokázalo nájsť náhradné personálne kapacity. Letné kúpalisko bude v prípade priaznivého počasia URČITE OTVORENÉ:

  • vo ŠTVRTOK (29. augusta 2019)
  • v SOBOTU (31. augusta 2019)

V prípade, že sa vedeniu MPS podarí zabezpečiť nevyhnutný počet plavčíkov na bezpečnú prevádzku kúpaliska aj počas PIATKU (30. augusta), resp. NEDELE (1. septembra), budeme o tejto skutočnosti obyvateľov Pezinka okamžite informovať prostredníctvom webovej aj facebookovej stránky mesta.

Táto situácia nás veľmi mrzí, snažíme sa ju aktívne riešiť. Aj napriek tomu sa za vzniknutý výpadok v prevádzke letného kúpaliska občanom Pezinka ospravedlňujeme.

Erika Liptáková
Vedúca Oddelenia styku s verejnosťou

Inzercia