LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 01 marca 2022

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 21. 02. 2022 – 27. 02. 2022


22. 02. 2022 Modra – Kráľová

Jednotka bola vyslaná na technický zásah, vyslobodenie zapadnutého vozidla ZZS, ktorého posádka vo vinohradoch nad Modrou-Kráľová poskytovala zdravotnú pomoc. Vozidlo bolo na spevnenú vozovku vytiahnuté pomocou lanového navijaku. Následne sa jednotka vrátila na svoju základňu.


23. 02. 2022 Častá

Jednotka bola vyslaná na pomoc polícii do Častej na Hlavnú ulicu č. 66. Jednalo sa o technický zásah otváranie dverí rodinného domu. Po príchode jednotka dvere otvorila a následne sa vrátila na svoju základňu.


24. 02. 2022 Pezinok

Jednotka bola vyslaná do Kučišdorfskej doliny s dvomi kusmi techniky na požiar komína. Po príchode jednotky bolo zistené horenie sadzí v komíne. Použila 1x práškový hasiaci prístroj. Jednotka komín ochladila a príslušníci povynášali sadze von. Na miesto zásahu bol privolaný ZPP. Jednotka skontrolovala komín termokamerou a okolie, poučila majiteľa domu. Po odovzdaní miesta udalosti majiteľovi budovy sa jednotka vrátila na svoju základňu.


25. 02. 2022 Pezinok

Jednotka bola s dvomi kusmi techniky vyslaná k požiaru porastu vo vinohradoch nad rybníkom Kejda v Pezinku. Po likvidácii požiaru sa jednotka vrátila na svoju základňu.


25. 02. 2022 Svätý Jur

Jednotka bola vyslaná na ulicu Priemyselná vo Svätom Jure na preverenie hlásiča požiaru EPS. Po príchode jednotka vykonala prieskum v hale, žiaden dym, ani požiar spozorovaný nebol. Pravdepodobne sa jednalo o poruchu snímača EPS. Po ukončení prieskumu a poučení osôb, ktoré boli v objekte sa jednotka vrátila na svoju základňu.


25. 02. 2022 Pezinok

Jednotka bola vyslaná na Moyzesovu ulicu v Pezinku, kde pre technickú závadu bol vodou vytápaný byt na prvom poschodí. Príslušníci byt otvorili a sprístupnili prítomnej hliadke PZ SR. Po odstavení vody a odovzdaní miesta hliadke PZ SR sa jednotka vrátila na svoju základňu.


26. 02. 2022 Vinosady

Bol ohlásený požiar porastu/vinohradu na adrese Vinosady, Pezinská ulica 57. Prieskumom bolo zistené, že sa jedná o neohlásené spaľovanie, ktoré sa vymklo spod kontroly. Na miesto udalosti boli vyslané dve cisterny CAS 30 T815-7. Jednotka požiar rýchlo lokalizovala a následne likvidovala. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.


26. 02. 2022 Pezinok

Jednotka bola vyslaná na technickú pomoc/ otváranie bytu na adresu Záhradná ulica č.17, Pezinok. Jednotka asistovala polícií pri vstupe do bytu, do ktorého sa jednotka dostala za pomoci zámočníckeho kufríku. V byte sa nenachádzala žiadna osoba. Po odovzdaní bytu majiteľke sa jednotka vrátila na základňu.


26. 02. 2022 Častá

Jednotka bola vyslaná s jedným kusom techniky na dopravnú nehodu v obci Častá. Po príchode na miesto nehody bolo auto na streche s jednou zakliesnenou osobou. Jednotka zabezpečila auto proti požiaru a vyslobodila zranenú osobu. Na miesto bol privolaný vrtuľník. Jedna zranená osoba z vozidla bola odovzdaná do opatery RZP. Po ošetrení zranenej osoby bola prevezená do vrtuľníka. Po zdokumentovaní nehody PZ SR jednotka pomocou navyjáku prevrátila auto na kolesá a vyčkala do príchodu odťahovej služby MV SR. Po odstránení prevádzkových kvapalín z vozovky sa jednotka vrátila na svoju základňu.

Inzercia