LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 17 januára 2022

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 10. 01. 2022 – 16. 01. 2022


10. 01. 2022 – Vištuk
Jednotka bola vyslaná k požiaru osobného vozidla do obce Vištuk, po príchode jednotka požiar likvidovala, na miesto sa dostavila polícia, po zadokumentovaní sa jednotka vrátila na základňu.



11. 01. 2022 – Pezinok
Jednotka bola vyslaná k asistencii MsP Pezinok pri otváraní dverí v rodinnom dome na Bernolákovej ulici. Po otvorení a sprístupnení domu bola nájdená jedna zranená osoba, ktorá bola odovzdaná do opatery RZP. Jednotka sa po odovzdaní miesta zásahu PZ SR vrátila na základňu.



12. 01. 2022 – Dubová
Jednotka bola vyslaná k požiaru sadzí v komíne  v obci Dubová. Na uhasenie sa použil práškový hasiaci prístroj a čiastočné prečistenie komína. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.



13. 01. 2022 Vinosady – Modra
Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu v obci Vinosady smer Modra. Po príchode na miesto sa prieskumom zistilo, že sa jedná o požiar porastu a krovín. 5 požiarovisk o rozlohe cca 10x10m. Jednotka požiar likvidovala pomocou 2 vysokotlakých prúdov. Po likvidácií sa jednotka vrátila na svoju základňu.



14. 01. 2022 Modra – Harmónia
Jednotka bola vyslaná s tromi kusmi techniky na požiar chaty v Modre Harmónii. Požiar bol likvidovaný jedným vysokotlakým prúdom a dvomi C prúdmi. Po uhasení požiaru sa jednotka vrátila na svoju základňu.



14. 01. 2022 – Modra
Jednotka bola vyslaná s tromi kusmi techniky na požiar opustenej budovy na ulici Zumberská, Modra. Na likvidácii požiaru väčšieho rozsahu sa zúčastnili s jedným kusom techniky aj príslušníci z hasičskej stanice Senec, DHZO Pezinok a Svätý Jur. Meranie ovzdušia s negatívnym výsledkom zvýšených hodnôt CO2 zabezpečili príslušníci z HS Dúbravka. Po likvidácii požiaru a odovzdaní objektu správcovi, sa všetky jednotky vrátili na svoje základne.




15. 01. 2022 Trnava – Bratislava
Jednotka bola vyslaná k nehode osoby a osobného vlaku,  smerujúceho z Trnavy do Bratislavy. Po príchode jednotka našla približne 200m od vlaku osobu ženského pohlavia bez známok života. Jednotka sa po odovzdaní miesta udalosti PZ SR vrátila na svoju základňu.




16. 01. 2022 – Modra
Jednotka bola vyslaná k  dopravnej nehode v Modre (Široké) osobného motorového vozidla, ktoré sa nachádzalo v priekope. Jednotka vozidlo vytiahla, zabezpečila proti vzniku požiaru a vrátila sa na svoju
základňu.




Inzercia