LOADING

Type to search

Aktuálne Dane Samospráva Život

Videonávod: Skontrolujte si svoju daň z nehnuteľnosti – máte priznané všetko správne?

redaktor tvpk 11 júla 2022

Každá stavba by mala byť zdanená bez ohľadu na stavebné povolenie či ohlasovaciu povinnosť. Podľa zákona je  za správnosť údajov v daňovom priznaní zodpovedný vlastník, čiže vy. Pokiaľ ho nemáte vyplnené správne, vzniká  priestupok, za ktorý  hrozí trest. Mesto vás ale trestať a pokutovať  nechceme. Poďme tieto nezrovnalosti, o ktorých ste možno ani netušili, spolu napraviť. Je to jednoduché. Radi vám  pomôžeme.

Videonávod vznikol ako spolupráca Referátu rozvoja mesta na Mestskom úrade Pezinok a TV Pezinok. Tu nájdete jednoduchý manuál ako si skontrolujete, či máte všetko priznané správne.

VIDEO 1: https://www.youtube.com/watch?v=fFeDQcPnfoI

VIDEO 2: https://www.youtube.com/watch?v=u9eXtED70w0

Rovnako nájdete na webe mesta aj sadzby jednotlivých daní v našom meste https://www.pezinok.sk/?yggid=1169

Mesto chce byť svojím občanom nápomocné, aby si dali nesúlady vo svojich nehnuteľnostiach  do poriadku a predišli problémom – preto zvolilo stratégiu informovania a vzdelávania občanov namiesto sankcionovania. Pezinok taktiež v určitej miere očakáva zefektívnenie výberu daní z nehnuteľnosti a skutočne férové zdanenie nehnuteľností na svojom území, aby platiaca väčšina nedoplácala na neplatiacu menšinu.

Viac o daniach sa dočítate vo februárovom čísle mesačníka Pezinčan na strane 2: http://pezincan.pezinok.sk/uploadfiles/pdf/pezincan-2022-02.pdf

Inzercia