LOADING

Type to search

Plávanie Šport

Plavci z Plaveckého klubu Pezinok na pretekoch v Šamoríne

redaktor tvpk 16 apríla 2021

Plavecké celoslovenské preteky sa uskutočnili v termíne 9 – 11.4.2021 v Šamoríne. Preteky boli určené pre mladších a starších žiakov.
Za Plavecký klub Pezinok do Šamorína vycestovalo 13 mladších plavcov keď vystriedali našich starších plavcov.
Najmladšie boli dievčatá (rok nar.2011) Emilka Tokárová, Simonka Pätoprstá, Sofi Olesová, Charlotte Bohmer a Lucka Janičinová (nar. 2010), ktoré to zvládli na výbornú a prekonali samé seba.
Deti sa v komplexe X- Bionic sphere sústredili na Veľkonočný pondelok. Nevadili im ani plavecké tréningy v skorých ranných hodinách. Po raňajkách sa riadne pripojili na vyučovanie a poobede opäť vo vytúženom bazéne, ktorý im v týchto časoch chýba. Program v Šamoríne bol pre
plavcov pestrý. Užili si okrem kina a bowlingu aj kopec zábavy .
Samotné preteky boli vyvrcholením skvelého sústredenia. Mnohé deti neboli vo vode 5mesiacov, niektoré na symbolickej suchej príprave. Aj napriek nepriaznivej situácii dokázali zaplávať svoje osobné maximá a vyskúšali si všetky štafety ,ktoré boli plné emócií a veľkej radosti. Maličký
kúsok od medaile bol Jakub Mojžíš (2008) keď na 200m prsia dokázal pokoriť svoj osobný rekord o 9 sekúnd a 3.miesto mu uniklo o 8 stotín sekundy. Všetkým plavcom gratulujeme.
Poďakovanie patrí organizátorom podujatia SPF a PK Senec , a aj všetkým rodičom!

Inzercia