LOADING

Type to search

Šport Triatlon

Pezinskí triatlonisti úspešní v sezóne 2021

redaktor tvpk 16 novembra 2021

Športovci z triatlonového klubu ŠK TRIATLON Pezinok majú za sebou ďalšiu úspešnú sezónu. Tento rok napriek viacerým obmedzeniam kvôli COVID-19 sa uskutočnili všetky majstrovské súťaže a bol vyhlásený aj Slovenský pohár (dlhodobá celoročná súťaž).

V kategórii muži sa presadil pezinčan RASTISLAV SRNÁNEK, ktorý sa v Slovenskom pohári v dlhom triatlone umiestnil na 1. mieste. Okrem víťazstva v Slovenskom pohári dosiahol viaceré významné úspechy. Na Majstrovstvách SR v dlhom triatlone SLOVAKMAN (3,8km plávanie, následne 180km cyklistika a na záver 42,2km beh) obsadil 3. miesto v kategórii muži do 39 r. a v absolútnom poradí na 4. mieste. Na Majstrovstvách SR v strednom triatlone VIALLEMAN (polovičné vzdialenosti dlhého triatlonu) sa umiestnil rovnako na 3. mieste v kategórii muži do 39 r. a na 4. mieste v celkovom poradí zo všetkých pretekárov. Úspešný bol na Bratislavskom maratóne (42,195 km), kde obsadil 2. miesto v kategórii muži do 39 r. a 3. miesto v absolútnom poradí.

V žiackych kategóriách sa darilo viacerým športovcom, najviac sa presadili na Majstrovstvách SR v duatlone. Spomedzi 27 pretekárok z celého Slovenska sa v kategórii mladšie žiačky ROMANA MOZOLOVÁ umiestnila na 2. mieste a stala sa vicemajsterkou SR v duatlone za rok 2021. Hneď za ňou na 3. mieste dobehla klubová kolegyňa EMA MARKOVÁ, ktorá sa stala 2. vicemajsterkou SR v duatlone. V kategórii nádeje B sa zhodne na 2. mieste umiestnila medzi dievčatami MIROSLAVA MARKOVÁ a medzi chlapcami TOBIAS PODSTRELENEC, obaja sa stali vicemajstrami SR v duatlone.

V kategórii nádeje C sa na 3. mieste umiestnila MARIANNA BABČANOVÁ, stala sa druhou vicemajsterkou SR a na nepopulárnom 4. mieste sa umiestnil Martin Maťašovský. Na Majstrovstách SR v triatlone žiakov tesne ušiel stupeň víťazov Tobiasovi Podstrelencovi, ktorý sa umiestnil na 4. mieste a hneď za ním na 5. mieste dobehol Tobias Singhoffer. Na 4. mieste sa umiestnila aj Miroslava Marková. V kategórii nádeje A skončil v prvej päťke Boris Mihaľov a medzi mladšími žiakmi sa na 6. mieste umiestnil Alexander Kostoláni a na 7. mieste Maxim Mihaľov spomedzi 17 pretekárov.

ŠK TRIATLON Pezinok je známy predovšetkým výbornou prácou s deťmi a mládežou, o čom svedčia aj výsledky klubu v Slovenskom pohári. Klub patrí medzi najúspešnejšie na Slovensku, keď v Slovenskom pohári obsadil 2. miesto v kategórii kluby – žiaci spomedzi 30 klubov z celého SR.

Inzercia