LOADING

Type to search

Aktuálne Ekológia Investície Projekty Samospráva Život

Mesto Pezinok uspelo v grantovom programe Vy rozhodujete, my pomáhame

redaktor tvpk 28 júla 2021

Mesto Pezinok sa zapojilo do grantového programu Tesca a Nadácie Pontis, a to s projektom  Komunitná ochrana vodného toku Saulak zelenou infraštruktúrou. V hlasovaní zákazníkov priamo v obchodnom reťazci získal projekt druhé miesto a 600 eur, ktoré sa použijú na osadenie drobných architektonických prvkov a výsadbu drevín pozdĺž vodného toku.

„Komunitná ochrana vodného toku Saulak získala od zákazníkov obchodného reťazca 6540 hlasov, čo nás nesmierne teší, pretože dlhodobým cieľom mesta je, aby sa prostredie v blízkosti vodného toku stalo miestom pre oddych a stretávanie sa. Ďakujeme za každý hlas, ktorým ste projektu vyjadrili podporu, aj vďaka vám bude okolie Saulaku o čosi krajšie,“ uviedla Gabriela Repová z referátu projektového riadenia. Realizácia je naplánovaná na september 2021.



Pezinok sa programu, ktorý organizuje obchodný reťazec v spolupráci s nadáciou Pontis na podporu miestnych komunít, zúčastnilo tretíkrát. Minulý rok sa mestu podarilo s projektom obnovy detského ihriska na Bratislavskej ulici získať prvé miesto a sumu 1300 €.

Inzercia