LOADING

Type to search

Doprava Region Život

Dopravcovia v Pezinku jazdia od 12. decembra podľa nových cestovných poriadkov

redaktor tvpk 13 decembra 2021

V súvislosti s celoštátnymi zmenami cestovných poriadkov prišlo od 12. decembra 2021 k úpravám cestovných poriadkov dopravcov v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji. V rovnakom termíne prichádza aj ku zmenám názvov zastávok v regióne. Zverejnené cestovné poriadky platia pre plný režim. Vybrané linky v regionálnej autobusovej doprave aktuálne jazdia v obmedzenom režime.

Podľa nových cestových poriadkov budú od nedele jazdiť regionálne autobusy dopravcu ARRIVA Mobility Solutions a regionálne vlaky dopravcu ZSSK.

V okrese Pezinok nastanú drobné časové posuny pre zlepšenie nadväzností s vlakmi, príde k lepšiemu rozvrhnutiu spojov a k pridaniu spojov večer v úseku Modra – Bratislava.

Na linke 545 v úseku Pezinok – Šenkvice – Vištuk bude pridaný poobedný spoj pre školákov. V oblasti Senca a Šamorína pôjde o menšie časové posuny pre zlepšenie nadväzností s vlakmi a malé časové posuny na spojoch zabezpečujúcich dochádzku žiakov do a zo škôl.


Zastávky v regióne menia názvy

Od 12. decembra príde k premenovaniu viacerých zastávok regionálnej autobusovej dopravy. Ku zmenám názvov prichádza z dôvodu zrozumiteľnejšej a jednoznačnejšej identifikácie v súčinnosti so zriaďovateľmi zastávok, ktorými sú mestá a obce v regióne. Tie vedia najlepšie posúdiť vhodnosť názvov vzhľadom na znalosť miestnych pomerov.

Zverejnené cestovné poriadky platia pre plný režim. Vybrané linky v regionálnej autobusovej doprave jazdia v obmedzenom režime. Situácia sa postupne zlepšuje, aktuálna vypravenosť spojov sa pohybuje na úrovni okolo 75% oproti normálnemu stavu.

Pre viac informácií sledujte webstránku opravcu www.arriva.sk/bratislava/, kde v cestovných poriadkoch nájdu denne aktualizované informácie o vypravovaných spojoch.  Aktuálne informácie, všetky novinky a zmeny v IDS BK (vrátane zoznamu zastávok v regióne s pôvodnými aj novými názvami) nájdu cestujúci na www.idsbk.sk.

Inzercia