LOADING

Type to search

FootGolf Šport

Carpathians FootGolf REVIA Liga v plnom prúde

redaktor tvpk 20 septembra 2021


1. Slovenský futbalgolfový a footgolfový klub Carpathians Slovakia sídliaci v Pezinku, patriaci medzi špicu FootGolfu na Slovensku, zahájil spoluprácu  s Malokarpatskou nadáciou REVIA na projekte v rámci grantového programu na rok 2021 pod názvom Carpathians FootGolf REVIA Liga pre hráčov do 18 rokov.

Cieľom projektu je zapojiť čo najviac mladých z Malokarpatského regiónu, aby hrali nový kombinovaný šport spájajúci futbal s pravidlami golfu – FootGolf. V tomto športe sa Slovensko v priebehu posledných rokov prepracovalo medzi svetovú špičku a na prelome septembra a októbra bude na 3. majstrovstvách Európy národných tímov obhajovať bronz za 3. miesto z roku 2019. K tomuto výrazne prispel aj pezinský klub 1. SFGK Carpathians Slovakia, hľadajúci nové talenty, ktoré sa napríklad popri futbale budú venovať aj FootGolfu a budú pokračovať v nastúpenom trende.
Preto v tomto roku sa začala hrávať nadokresná regionálna liga CARPATHIANS REGIONAL FOOTGOLF LIGA (Karpatská regionálna footgolfová liga) a v rámci nej je zakomponovaná Carpathians FootGolf REVIA Liga. Doteraz sa odohrali štyri kolá Carpathians FootGolf REVIA Ligy, na ktorých sa mimo ostatných súťažiacich zúčastnilo 20 súťažiacich hráčov do 18 rokov z malokarpatského regiónu, vrátane Pezinka.



Ako najväčší objav a talent v rámci projektu Carpathians FootGolf REVIA Liga  sa ukázal 16-ročný juniorsky hráč 1. SFGK Carpathians Slovakia Matúš Dúbravka, ktorý sa usilovne v priebehu niekoľkých mesiacov tréningov a účasti na turnajoch, či už v Slovenskej FootGolfovej Tour a Pohári a Carpathians Regional Footgolf Liga (Karpatská regionálna footgolfová liga) dostal na pozíciu najlepšieho juniora do 18 rokov na Slovensku v prebiehajúcom roku. Dokázal to aj 15. septembra na 2. ročníku turnaja Junior FootGolf Cup v Tomášove, ktorý organizovala  Slovenská FootGolfová Asociácia, kde suverénne zvíťazil s výsledkom 57 kopov, čo už je na urovni mužov. Turnaj bol zaradený ako 4. kolo ligy. Zatiaľ týmto potvrdzuje úspech projektu Carpathians FootGolf REVIA Liga.

Carpathians FootGolf REVIA Liga bude pokračovať do konca októbra ešte náborom, tréningami a dvomi turnajmi na Čiernej Vode, takže sa zúčastniť môžu ďalší záujemcovia do 18 rokov a vyskúšať si FootGolf (kontakt: 0917 218 579).


Výsledky Carpathians FootGolf REVIA Liga – par ihriska je 72 kopov

1. kolo Čierna Voda (Carpathians Regional FootGolf Liga) – máj 2021
1. Matúš Dúbravka 70 kopov/ -2
2. Juraj Fekete 76
3. Matej Balco 83

2. kolo Čierna Voda (Carpathians Regional FootGolf Liga) – júl 2021
1. Matúš Dúbravka 67 kopov/-5
2. Jakub Račko 71
3. Lukáš Račko 82

3. kolo Čierna Voda (Carpathians Regional FootGolf Liga) – 31. august 2021
1. Matúš Dúbravka   67 kopov/-5
2. Lukáš Račko 84
3. Jakub Račko 87

4. kolo Tomášov (Junior FootGolf Cup) – 15. september 2021
1. Matúš Dúbravka 57 kopov/-15
2. Juraj Fekete 73
3. Lukáš Račko 76

Inzercia