LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 20 apríla 2020

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 13. 04. 2020 – 19. 04. 2020


12. 04. 2020 okres Pezinok
Jednotka vykonávala kontrolnú činnosť v lesoch v okrese PK v čase vyhlásenia zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov. Počas kontroly jednotka našla dve nedohasené ohniská, ktoré sa nachádzali na vrchu Somár a Horvátka. Jednotka ohniská uhasila a vrátila sa na svoju základňu.



12. 04. 2020 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k požiaru odpadu na Glejovku v Pezinku. Po príchode na miesto udalosti jednotka zistila, že sa jedná o spaľovanie odpadu. Po likvidácii sa jednotka vrátila na svoju základňu.




12. 04. 2020 Šenkvice
Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu na ul. Za potok 10, Šenkvice. Jednotka po príchode na miesto požiar uhasila a vrátili sa na svoju základňu.




12. 04. 2020 Pezinok
Jednotka bola vyslaná na záchranu osôb na vrch Tri kopce. Jednotka smerovala od Kučišdorfskej doliny naproti osobám. Po kontakte so skupinou jednotka asistovala pri ich zostupe doprovodom. Jednotka skupinu odovzdala RZP a vrátila sa na svoju základňu.




13. 04. 2020 Modra – Šenkvice
Jednotka bola vyslaná k požiaru medzi obcami Modra smer Šenkvice. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o požiar porastu, na ktorý použili jeden vysokotlaký prúd. Požiar lokalizovali a následne po likvidácii sa vrátili na svoju základňu.





17. 04. 2020 Pezinok
Jednotka bola vyslaná na technickú pomoc dezinfekciu DSS. Na Hrnčiarskej ulici v Pezinku. Po ukončení všetkých prác sa jednotka vrátila späť na svoju základňu.




17. 04. 2020 Modra – Kráľova, Dubová
Jednotke bol nahlásený požiar porastu a revy vo vinohrade medzi obcami Modra- Králová a Dubová. Jednotka po príchode požiar lokalizovala 1x vysokotlakom a následne zlikvidovala. Následne sa vrátila na svoju základňu.





17. 04. 2020 Dubová
Jednotke bol nahlásený požiar porastu vo vinohrade za fy Elesko a. s. pred obcou Dubova. Po príchode jednotka požiar lokalizovala a následne zlikvidovala. Po načerpaní vody na hydrante sa následne vrátila na svoju základňu.






18. 04. 2020 Šenkvice – Pezinok

Jednotka zasahovala pri dopravnej nehode jedného osobného motorového vozidla za obcou Šenkvicev smere na Pezinok. Po príchode na miesto sa vozidlo nachádzalo mimo cesty v strome. Jednotka vážne zraneného vodiča vozidla, ktorý bol v bezvedomí vyslobodila pomocou hydraulického náradia a odovzdala RZP. Na vozidle vykonala úkony proti vzniku požiaru a vrátila sa na svoju základňu.






19. 04. 2020 Modra
Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu v Modre. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o dohášanie požiaru starého vinohradníckeho skladu. Na likvidáciu požiaroviska bol použitý jeden vysokotlaký prúd. Po likvidácii sa jednotka sa vrátila na svoju základňu.






19. 04. 2020 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k požiaru auta na Majakovského ulici č.3 v Pezinku. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že sa jedná o požiar dvoch motorových vozidiel. Jednotka na likvidáciu použila vysokotlaký prúd. Po likvidácii a zdokumentovaní udalosti políciou a zisťovateľom príčin vzniku požiaru sa jednotka vrátila na svoju základňu.

Inzercia