LOADING

Type to search

Ostatné

Informačno – preventívna kampaň Mesta Pezinok o koronavíruse

redaktor tvpk 05 marca 2020

Vážení obyvatelia a občania žijúci alebo zdržujúci sa na území nášho mesta Pezinok,

 

aj napriek tomu, že k dnešnému dňu nebol na území Pezinka potvrdený prípad ochorenia COVID-19, vedenie mesta aktívne sleduje aktuálny vývoj a informácie o novom koronavíruse a ochorení COVID-19.

 

V tejto súvislosti sa Mesto Pezinok rozhodlo zabezpečiť informovanosť obyvateľov Pezinka i občanov zdržujúcich sa na území nášho mesta a pripravili túto špeciálnu sekciu, v ktorej nájdu všetky informácie, ktoré sú priebežne aktualizované v súlade s odporúčaniami zodpovedných štátnych orgánov, o:

 

  • príznakoch a prevencii šírenia nového koronavírusu
  • opatreniach mesta na zabezpečenie fungovania kľúčových služieb a infraštruktúry v meste
  • opatrenia mesta na ochranu seniorov pred nákazou novým koronavírusom, keďže ide o najzraniteľnejšiu skupinu obyvateľstva z pohľadu komplikácií pri ochorení COVID-19
  • opatrenia mesta smerom k školským zariadeniam
  • koordinácii mesta s Bratislavským samosprávnym krajom, Ministerstvom zdravotníctva, Úradom verejného zdravotníctva a ďalšími zodpovednými štátnymi orgánmi

 

Základné odporúčania Úradu verejného zdravotníctva SR
Na Slovensku nebol doteraz potvrdený výskyt ochorenia COVID-19 (koronavírus). Všetky doteraz preverené vzorky boli negatívne. Situáciu denne monitoruje Ministerstvo zdravotníctva SR a Úrad verejného zdravotníctva SR.

 

  • Osoby, ktoré navštívili oblasti s potvrdeným výskytom nového koronavírusu a majú príznaky, najmä zvýšenú teplotu, kašeľ, sťažené dýchanie a bolesť svalov a kĺbov, majú v prvom rade telefonicky – nie osobne – kontaktovať svojho lekára, infolinku Úradu verejného zdravotníctva alebo linku 112. Lekár na základe popísaných príznakov rozhodne o zdravotnej starostlivosti.
  • Úrad verejného zdravotníctva SR odporúča zvážiť občanom Slovenskej republiky cesty do krajín, resp. oblastí, kde je zaznamenané šírenie koronavírusových ochorení. Cestovaním do oblastí, kde sa šíri koronavírus, sa občania vystavia riziku, že sa nakazia a môžu byť prameňom nákazy pre ďalšie osoby.

Všetky ďalšie informácie o preventívnych opatreniach na ochranu obyvateľstva nájdete v nasledujúcom článku: Preventívne opatrenia na ochranu obyvateľstva pred novým koronavírusom a ochorením COVID-19.

 

Dôležité kontakty
Pre verejnosť sú k dispozícii infolinky a emailové kontakty s nepretržitou prevádzkou, prostredníctvom ktorých poskytujú epidemiológovia aktuálne informácie aj odpovede na rôzne otázky občanov súvisiace s novým koronavírusom:

 

  • Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky
    infolinka: 0917 222 682, email: novykoronavirus@uvzsr.sk
  • Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave
    tel. č.: 0917 426 075

 

Zdroj: Mesto Pezinok https://www.pezinok.sk/?yggid=1

Inzercia