LOADING

Type to search

Školstvo

SZŠ Jolly HOMESCHOOL v Pezinku bola zaradená do siete škôl SR

redaktor tvpk 22 apríla 2020

PR článok

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky dňa 14.4.2020 oficiálne schválilo zaradenie Súkromnej základnej školy Jolly HOMESCHOOL do siete škôl a školských zariadení Slovenskej republiky, s termínom začatia činnosti od 1. septembra 2020. Rozhodnutie sa týka školy, školského klubu a jedálne.


SZŠ Jolly HOMESCHOOL je malá súkromná škola s rodinným zázemím, dvojjazyčným vzdelávaním, medzinárodným tímom lektorov a montessori vzdelávacím programom. Mottom školy je „Radosť z učenia, radosť zo života“. SZŠ Jolly HOMESCHOOL vychádza z filozofie Marie Montessori, kde sa dieťa stáva stredom záujmu a učiteľ podáva pomocnú ruku pri objavovaní sveta. Dieťa nie je pod tlakom skúšania, strachu robiť chyby a stresu zo zvonenia. Toto sa dá jedine dosiahnuť v malom kolektíve, kde si učiteľ môže vytvoriť hlboký vzťah s dieťaťom. Deti navzájom spolupracujú a ich aktivity sú často prepojené. Škola podporuje prácu nielen v rôznorodých skupinách podľa veku a pohlavia, ale hlavne podľa záujmov. Pracovné skupiny sú v počte 3-5 detí, ktoré sa počas dňa obmieňajú podľa individuálnych plánov detí. Domáce úlohy škola nepodporuje.


Dvojjazyčný program SZŠ Jolly HOMESCHOOL podnecuje deti abý mali možnosť rozvíjať sa a byť schopné hovoriť, písať a čítať v slovenčine a v angličtine. Deti sa stretávajú s cudzím jazykom a postupne sa ho učia v reálnych situáciách. K porozumeniu, čítaniu a písaniu nám veľmi pomáha fonetická metóda Jolly Phonics. Deti majú možnosť hrať sa na čerstvom vzduchu po celý rok. Škola sa usiluje ich vzdelávať v zdravom životnom štýle a každý deň ich povzbudzovať k tomu, aby boli fyzicky aktívni. Neoddeliteľnou súčasťou osnov školy je program Going out, záhradnícky program a organizácia peších výletov. Cieľom SZŠ Jolly HOMESCHOOL je poskytnúť ucelený systém vzdelávania pre deti od 3 do 15 rokov v meste Pezinok.


Viac informácií na www.jollyhomeschool.sk

Inzercia