LOADING

Type to search

Pre deti Projekty Region Školstvo Život

Súťaž Vráťme knihy do škôl je stále otvorená

redaktor tvpk 07 februára 2020

Obľúbená celoslovenská čitateľská súťaž Vráťme knihy do škôl, ktorej spoluorganizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, stále čaká na nové a nové príspevky od materských, základných a stredných škôl. Texty alebo kresby môžu súťažiaci posielať až do 15. 3. 2020. Zaregistrovaných bolo doteraz vyše 1400 príspevkov.

 

 

„Knihy sú veľmi dobrým spoločníkom, ktorý obohatí, rozšíri obzory, ale aj zabaví. Záleží na tom, ktorý žáner človek uprednostní. A keďže sa blížia jarné prázdniny, možno aj to je ideálny čas, kedy siahnuť po dobrej knihe, prečítať si ju, príspevok registrovať a šanca na výhru je na svete. Čím viac príspevkov pošlete, tým je šanca na výhru vyššia. Držím paste,” povzbudil bratislavský župan Juraj Droba.

 

 

Do súťaže Vráťme knihy do škôl bolo doteraz registrovaných vyše 1400 príspevkov, z čoho 90% tvoria textové príspevky a 10% kresbičky. Princíp súťaže je jednoduchý. Stačí si prečítať ľubovoľne vybranú knihu a poslať z nej krátky text. V ňom objasniť dôvody, prečo práve táto kniha a popísať, čo im dielo prinieslo. Škôlkari nakreslia obrázok na základe učiteľom alebo inou osobou prečítaného textu. Žiaci I. stupňa základných škôl môžu poslať buď text, obrázok alebo oboje. Víťazi budú vyžrebovaní z príspevkov od čítajúcich detí a mládeže a to v jednotlivých kategóriách. Ocenená bude aj najaktívnejšia škola ako aj Knižní anjeli, ktorí vedú mládež k literatúre. Na túto cenu navrhujú študenti knihovníka, učiteľa slovenského jazyka či vychovávateľa, ktorý u žiakov podporuje záujem o čítanie.

 

 

 

Súťaž Vráťme knihy do škôl už po deviaty raz organizuje občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom, internetovým kníhkupectvom abcknihy.sk, vydavateľstvom Ikar a vydavateľskou značkou YOLi.  Viac informácii o projekte nájdete tu: vwww.vratmeknihydoskol.sk

Inzercia