LOADING

Type to search

koronavírus Samospráva Zdravotníctvo Život

Mesto Pezinok hľadá dobrovoľníkov na šitie rúšok pre Pezinčanov

redaktor tvpk 23 marca 2020

Mesto Pezinok spúšťa od pondelka 23.3.2020 mestskú dobrovoľnícku dielňu na výrobu ochranných rúšok na tvár pre Pezinčanov. Táto iniciatíva má názov Rúška pre Pezinok.

 

Rúška budú dobrovoľníci vyrábať efektívnou formou pásovej výroby, ktorú zvládne naozaj každý. Mesto zabezpečilo potrebný materiál (látku, nite, gumičky a šnúrky) a spúšťa nábor dobrovoľníkov, ktorí by sa bez nároku na odmenu zapojili do tejto iniciatívy.

 

V prvej vlne chce mesto cez rôzne kanály (dobrovoľníci, skauti, domoví dôverníci a pod.) doručiť rúška bezplatne najviac ohrozeným skupinám občanov – seniorom a ľuďom s oslabenou imunitou. Ak bude dostatok dobrovoľníkov aj materiálu, bude mesto ponúkať rúško každému, komu bude chýbať v čo najkratšom možnom čase, prípadne vyrábať rúška do potrebnej rezervy.

 

So šitím rúšok sa začína od pondelka 23.3.2020 od 9.00 h v estrádnej sále Domu kultúry v Pezinku. Šitie rúšok bude prebiehať v dvojhodinových blokoch každý pracovný deň – v pondelok až štvrtok od 9.00 do 18.00 h., v piatok od 9.00 do 16.00 h – s hodinovou obedňajšou prestávkou (13.00 – 14.00 h). V každej pracovnej zmene budú dobrovoľníci rozdelení na tých, ktorí budú strihať, šiť, žehliť a baliť vyrobené rúška.

 

Pred spustením mestskej dobrovoľníckej dielne zabezpečilo mesto maximálne dezinfikované a hygienické podmienky. Z hygienických dôvodov bude aj špendlenie materiálu nahradené pomocnými šablónami a priebežne bude aj celá výroba prebiehať v čo najprísnejších hygienických podmienkach.

 

HĽADÁME DOBROVOĽNÍKOV

Obraciame sa na všetky Pezinčanky a Pezinčanov, ktorí by nám chceli pomôcť. POTREBUJEME VÁS! Vítaní ste všetci, ktorí sa prihlásite čo i len na 2 hodiny dobrovoľníckej práce.

Prihlásiť sa môžete prostredníctvom online tabuľky, ktorá je dostupná na facebook stránke: https://www.facebook.com/ruskaprepezinok/. Každý dobrovoľník si v nej vyberie hárok s konkrétnym dátumom, v ňom si zvolil hodinový interval aj druh najviac vyhovujúcej práce.

Okrem online formulára sa dobrovoľníci môžu prihlasovať aj telefonicky v pracovných dňoch od 9.00 do 12.00 h na telefónnom čísle 033/6901 191. Koordinátorkou projektu, ktorá má na starosti aj telefonické prihlasovanie dobrovoľníkov, je Denisa Kovácsová.

Všetkých dobrovoľníkov prosíme, aby si podľa typu zvolenej práce so sebou priniesli:

• na STRIHANIE: nožnice vhodné na strihanie látky, rezacie kotúče na patchwork s podložkami
• na ŠITIE: vlastný šijací jednoihlový stroj a nožničky na odstrih nití
• na ŽEHLENIE: žehličku

 

Ďalšie podrobnosti a informácie o iniciatíve Rúška pre Pezinok nájdete na špeciálnej facebook stránke: https://www.facebook.com/ruskaprepezinok/

Vopred ďakujeme všetkým, ktorí nám v tejto iniciatíve pomôžete akoukoľvek formou!

Inzercia