LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť pezinských hasičov

redaktor tvpk 09 septembra 2019

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 02. 09. 2019 – 08. 09. 2019

 

 

02. 09. 2019 Častá
Jednotke nahlásená dopravná nehoda dvoch osobných motorových vozidiel v Častej , pri pekárni. Po príchode na miesto zásahu jednotka zistila ,že nehoda je bez zranení účastníkov. Jednotka previedla na vozidlách protipožiarne opatrenia odpojila akumulátory , zamedzila úniku prevádzkových kvapalín. Nehodu odovzdala dopravnej polícii a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

03. 09. 2019 Modra – Piesok
Jednotka bola vyslaná k otvoreniu chatky v Modre –Piesku, ako asistencia RZP. Jednotka chatku otvorila a umožnila vstup zdravotníkom.

 

 

04. 09. 2019 Modra
Jednotke bolo nahlásené otváranie bytu pre RZP v Modre na Komenského ulici. V byte sa nachádzala osoba volajúca o pomoc. Byt bol otvorený a umožnený vstup RZP.

 

 

04. 09. 2019 Modra – Harmónia
Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu v Modre – Harmónii. Po príchode si veliteľ zásahu vyžiadal ďalšiu techniku zo Senca a DHZ Pezinok. Jednalo sa o požiar o rozlohe 100x150m2 . Jednotky požiar likvidovali pomocou C a D prúdov. Po likvidácii sa jednotky vrátili na svoju základňu.

 

 

04. 09. 2019 Modra – Kráľová
Jednotka bola vyslaná k technickej pomoci, k vyslobodeniu daniela zo šachty. Po príchode na miesto sa skontaktoval veliteľ zásahu s poľovníkom a jednotka daniela vytiahla zo šachty pomocou rebríka a lana. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

05. 09. 2019 Modra – Harmónia
Jednotka bola vyslaná k spadnutému stromu pri hoteli Lipa v Modre – Harmónie . Po príchode na miesto sa zistilo, že strom bol do príchodu jednotky odstránený. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

06. 09. 2019 Viničné
Jednotke bolo na operačné pracovisko nahlásené ,že v poľnohospodárskom družstve vo Viničnom padla osoba zo sila na nižšiu strechu . Jednotka vykonala výjazd s príslušníkmi lezeckej skupiny aj s výškovou technikou. Na mieste hasiči zistili, že sa jedná o osobu, ktorá padla z výšky cca 20m. Osoba bola pri vedomí a komunikovala s RZP. Osobu zo strechy evakuovali pomocou mobilného rebríka na nosidlách. Pacient bol naložený do sanitky a odovzdaný do opatery RZP.

 

 

06. 09. 2019 Slovenský Grob – Čierna Voda
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode medzi Slovenským Grobom a Čiernou vodou. Vozidlo sa nachádzalo mimo vozovky a bolo prevrátené na boku. Vodička bola už vonku z vozidla v opatere RZP. Jednotka vozidlo zabezpečila proti pohybu a vykonala protipožiarne opatrenia.

 

 

07. 09. 2019 Modra – Šenkvice
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode do Modry smer Šenkvice. Jednotka vykonala protipožiarne opatrenia , očistila vozovku od prevádzkových kvapalín a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

08. 09. 2019 Pezinok

Jednotka bola povolá k asistencií polície, pri nahlásení nestrážneho výbušného systému na ulici Jamnických v Pezinku. Jednotka asistovali pri práci pyrotechnickej skupine, po ukončení sa jednotka vrátila na základňu.

Inzercia