LOADING

Type to search

Kino Kultúra

Program kina Domu kultúry Pezinok – marec 2019

redaktor tvpk 08 marca 2019
28.- 1. štvrtok, piatok 19.30 h.
VŠETKO NAJHORŠIE 2
Môže byť niečo horšie než opakovane prežívaný narodeninový deň, na ktorého konci vás niekto zabije? Môže! Napríklad to, že túto nočnú moru porazíte, potom nejaký čas spokojne žijete a naraz bum, ona sa vráti. Hororoví špecialisti z Blumhouse natočili pokračovanie hororového hitu. Vysokoškoláčka Tree bývala strašná mrcha, dokiaľ ju osud nepotrestal tým, že ju nútil opakovane prežívať rovnaký deň, na ktorého konci ju brutálne zabije  chlap v maske maskota jej univerzity.  Hrajú: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews.
USA 2019, slovenské titulky, 100 min., MP-15
2.- 3. sobota, nedeľa 17.00 h.
AKO SI VYCVIČIŤ DRAKA 3
Mladý Viking Štikút a drak Bezzubý sa vracajú v pokračovaní úspešnej dobrodružnej animovanej série. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudskodračieho spoločenstva. Ostrov Blp je dračí raj obývaný Vikingami, alebo vikingský raj obývaný drakmi, ako sa to vezme. Bývalí odvekí nepriatelia tu žijú v závideniahodnej harmónii. Vládne im mladý náčelník Štikút, ktorý miluje lietanie s okrídleným parťákom Bezzubým. A miluje aj svoju kamarátku Astrid, len jej to ešte nestačil naplno povedať. Paradoxne práve láska sa stane predzvesťou mrakov, ktoré sa nad Blpom začnú sťahovať. Štikút je v tom nevinne, môže za to rozkošná biela dračica, ktorá doslova omráči Bezzubým, ktorá sa pod jej vplyvom premení z obávaného Nočného draka na neistého puberťáka. Možno aj preto včas vo vzduchu neucíti
nebezpečenstvo pre všetkých drakov, ktoré sa k brehom ostrova blíži.
USA 2019, slovenský dabing, 104 min., MP
2.- 3. sobota, nedeľa 19.30 h.
ČO SME KOMU ZASE UROBILI?
Claude a Marie Verneuilovi čelia novej kríze. Ich štyri dcéry a ich manželia, David, Rachid, Chao a Charles, sa rozhodli opustiť Francúzsko. Každý z nich k tomu má dobrý dôvod. Ale čo rodičia? Tí urobia všetko preto, aby im mladí neodišli niekam na druhý koniec sveta. Pokračovanie úspešnej francúzskej komédie vás opäť zaručene rozosmeje. Hrajú: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Elodie Fontan, Frédérique Bel, Julia Piaton, Noom Diawara.
Francúzsko 2019, český dabing, 98 min., MP-12
5. utorok 19.30 h.
FAVORITKA
Je 18. storočie. Anglicko bojuje s Francúzskom. Anglická kráľovná Anna je chorá a náladová. Niekedy až veľmi náladová. Krajinu za ňu viac či menej spravuje jej spoločníčka a priateľka lady Sarah. Čo sa však stane, keď sa kráľovnina priazeň obráti smerom k novej slúžke Abigail nad ktorou doteraz držala lady Sarah ochrannú ruku? Hrajú: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn. Film získal desať nominácií na „Oscara“.
USA 2018, české titulky, 119 min., MP-15
6. streda 19.30 h.
BOHEMIAN RHAPSODY
Queen. Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu a jedinečnú životnú a umeleckú kariéru Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985. Film je oslavou rockovej skupiny Queen, jej hudby a predovšetkým Freddieho Mercuryho, ktorý svojou tvorbou aj životom vzdoroval všetkým stereotypom, vďaka čomu sa stal jedným z najvýraznejších umelcov svojej doby. Hrajú: Rami Malek, Lucy Boynton, Joseph Mazzello, Gwilym Lee, Ben Hardy, Allen Leech, Mike Myers. Film získal päť nominácií na „Oscara“.
USA, VB 2018,  slovenské titulky, 134 min., MP-12
7.- 8. štvrtok, piatok 19.30 h.
GREEN BOOK
Green Book je inšpirovaný skutočným príbehom odohrávajúcim sa v šesťdesiatych rokoch v Amerike,  ktorá nebola prívetivým miestom najmä pre pretrvávajúci rasizmus. Tony Lip je taliansko-americký vyhadzovač, ktorý príjme prácu šoféra pre Dr. Dona Shirleyho, vysoko vzdelaného pianistu afroamerického pôvodu. Dvaja úplne odlišní ľudia sa tak spolu vydávajú na dvojmesačné koncertné turné do miest na juhu, kde je rasizmus ešte hlbšie zakorenený. No pred nimi samotnými sa otvára cesta k zmysluplnému a jedinečnému priateľstvu. Hrajú: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Dimiter D. Marinov, P.J. Byrne. Film získal päť nominácií na „Oscara“.
USA 2018, české titulky, 130 min., MP-12
9.- 10. sobota, nedeľa 17.00 h.
PSIE VELIČENSTVO
Rex je najobľúbenejším psíkom v britskom kráľovskom paláci. Jedného dňa sa však stratí jeho psia láska. Rozhodne sa preto, že ju nájde a privedie naspäť. Opúšťa bezpečné zázemie kráľovských komnát a vydáva sa na dobrodružnú cestu. Za bránami paláca je život, ktorý dovtedy nepoznal. Túžba nájsť svoju stratenú lásku je silná a malý Rex to nevzdáva. Na svojej ceste objavuje nielen silu ozajstnej lásky a priateľstva, ale objaví najmä svoje naozajstné ja. Animovaný film.
Belgicko 2019, slovenský dabing, 85 min., MP-7
9.- 10. sobota, nedeľa 19.30 h.
CAPTAIN MARVEL
Film Captain Marvel nás zavedie do 90-tych rokov, doteraz nezmapovaného obdobia marvelovského univerza. Sleduje príbeh Carol Danversovej, ktorá sa z obyčajnej pozemskej dievčiny stane jednou z najmocnejších bytostí vo vesmíre. Keď galaktická vojna medzi dvoma mimozemskými rasami zasiahne aj Zem, Carol sa s malou skupinou spojencov ocitá uprostred konfliktu. Nikto ešte netuší, že tieto udalosti zasiahnu aj do záverečného epického boja Avengers… Hrajú: Brie Larson, Samuel L.Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Rune Temte, Algenis Perez Soto, Mckenna Grace, Annette Beni ng, Clark Gregg a Jude Law.
USA 2019, slovenské titulky, 124 min., MP-12
12. utorok 19.30 h.
FK: ZJAVENIE
Novinár vyšetruje zjavenie Panny Márie v malej francúzskej dedinke. Jacques je novinárom v jednej z veľkých regionálnych redakcií vo Francúzsku. Jeho povesť nestranného a talentovaného investigatívneho novinára upúta pozornosť Vatikánu, ktorý ho najme na špeciálne vyšetrovanie. V jednej malej francúzskej dedine totiž vraj prišlo k zjaveniu…Hneď po svojom príchode tu stretáva mladú, citlivú a pobožnú Annu, ktorá tvrdí, že na vlastné oči videla Pannu Máriu.  Hrajú: Vincent Lindon, Galatea Bellugi, Patrick d᾿Assumçao a ďalší.
Francúzsko 2018, české titulky, 135 min., MP-15
13. streda 19.30 h.
ZRODILA SA HVIEZDA
V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…pokým ju Jack neprinúti vystúpiť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále ťažšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi. Hrajú: Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle a Sam Elliott. Film získal osem nominácii na „Oscara“.
USA 2018, slovenské titulky, 136 min., MP-15
14. a 17. štvrtok a nedeľa 19.30 h.
COLETTE: PRÍBEH VÁŠNE
Škandálny príbeh nekonvenčnej a talentovanej ženy, ktorej život bol rovnako pikantný, ako  romány, ktorými okúzlilaparížsku spoločnosť v prvej polovičke 20. storočia. Mladučká Sidonia-Gabriella Colette sa zamiluje do o 15 rokov staršieho, charizmatického parížskeho literáta Willyho. Píše svoje prvé dielo zo série o Claudine. Willy jej dovolí publikovať pod podmienkou, že kniha vyjde pod jeho menom. Fenomenálny úspech románu spraví z Willyho slávneho spisovateľa a z manželského páru ozajstné celebrity. Lenže emancipovaná Colette túži po uznaní. V historickej dráme hrajú: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson, Fiona Shaw, Eleanor Tomlinson.
VB, USA, Maďarsko 2018, české titulky, 111 min., MP-12
19. utorok 19.30 h.
FK: LETO
Leningrad, začiatok osemdesiatych rokov. Neoficiálnou hudobnou scénou hýbu miestni nasledovníci Lou Reeda, Iggyho Popa, Bowieho alebo Talking Heads. Patrí k nim aj mladý Viktor. Keď sa stretáva so svojím idolom Mikom a jeho krásnou ženou Natašou, začína leto plné hudby, priateľstva a zakázanej lásky. Hrajú: Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk.
Rusko 2018, české titulky, 126 min., MP-12
20. streda 19.30 h.
KAFARNAUM
Príbeh dvanásťročného chlapca, ktorý zažaluje svojich rodičov za to, že mu dali život, je strhujúcou výpoveďou o živote v najchudobnejších slumoch súčasného Libanonu. Libanonská režisérka a scenáristka Nadine Labaki podáva vyhrotené a mierne pitoreskné svedectvo o extrémnych podmienkach života vo svojej krajine pohľadom malého dieťaťa a pritom neupadá do citového vydierania – zdanlivo neochvejne ponurú trajektóriu príbehu navyše účelne obohacuje o záblesky radosti a humoru. Hrajú: Kawthar Al Haddad, Boluwatife Treasure Bankole, Nadine Labaki, Zain Al Rafeea. Film získal
nomináciu na „Oscara“ v kategórii zahraničný film.
Libanon, Francúzsko, USA 2018, arabsky, české titulky, 120 min., MP-15
21.- 22. štvrtok, piatok 19.30 h.
LOVEnie
Eliška má svadbu, čaká na svoj veľký deň, ale vytúžené  „áno“ nakoniec nezaznie. Ženích totiž v rozhodujúcej chvíli vezme nohy na plecia a utečie priamo spred oltára. Zdrvená nevesta má našťastie kamarátku, ktorá presne vie, čo robiť. Jej recept je jasný, Eliška potrebuje novú známosť a predovšetkým prísun sexu. Ideálne v opačnom poradí. Ona sama si milostný život užíva plnými dúškami, a preto hneď Eliške založila profil na osvedčenej zoznamke. Začína LOVEnie. Eliška sa vrhá do randenia naslepo, aby medzi radom katastrofických schôdzok a sérií trapasov skúsila nájsť nový vzťah. Hrajú: Ester Geislerová, Eva „Evelyn“ Kramerová, Jakub Prachař, Martin Písařík, Veronika Žilková, Ondřej Malý, Jaroslav Plesl, Jana Švandová.
ČR 2019, originál verzia, 100 min., MP-12
23.- 24. sobota, nedeľa 17.00 h.
ČAROVNÝ PARK
Šikovné dievčatko June postavila ten najúžasnejší zábavný park na svete. Vo svojej fantázii. Ale čo ak takýto raj atrakcií naozaj existuje? Čarovný park je animák plný adrenalínu, ktorý otvára brány deťom, ktoré sa neboja snívať. Vymýšľať atrakcie, aké svet ešte nevidel, je pre June a jej mamičku ta úplne najlepšia zábava.
USA 2019, slovenský dabing, 85 min., MP
23.- 24. sobota, nedeľa 19.30 h.
SKLENENÁ IZBA
Na kopci nad Brnom vyrástol na začiatku tridsiatych rokov minulého storočia mimoriadny dom-majstrovské dielo modernistickej architektúry z betónu a ocele z dielne slávneho architekta von Abta. Von Abt túto jedinečnú stavbu navrhol pre bohatého podnikateľa Viktora Landauera, jeho ženu Liesel a ich rodinu. Rodinný život, aký si Liesel vysnívala, však nemá dlhé trvanie. Viktor je Žid a Európu čím ďalej tým viac zahaľuje tieň nacizmu. Rodina sa pripravuje na odchod do exilu. Vila však zostáva a jej príbeh pokračuje… Hrajú: Carice van Houten, Hanna Alström, Karel Roden, Roland Møller, Claes Bang, Alexandra Borbély, Karel Dobrý, Vladimír Polívka, Zuzana Fialová a ďalší.
ČR, SR 2019, česká verzia, 104 min., MP-12
26.- 27. utorok, streda 19.30 h.
ŽENY V BEHU
Komédie o ženách, ktoré sa neboja vybehnúť šťastiu v ústrety. Věra  prežila s Jindřichom báječný život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón!  Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelí na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace a tréner Vojta pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať. Hrajú: Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Martin Hofmann.
ČR 2019, originálna  verzia, 93 min., MP-12
31. nedeľa 17.00 h.
LEGO PRÍBEH 2
Po úspechu filmu Lego príbeh®, ktorý položil základnú kocku nového fenoménu, sa opäť stretneme s hrdinami z mestečka Brickburg. V novom akčnom dobrodružstve sa obyvatelia pustia do boja za záchranu svojho milovaného domova. Uplynulo takmer 5 rokov, odkedy bolo „všetko super“ a teraz musia čeliť novej obrovskej hrozbe, nájazdníkom z LEGO DUPLO®, ktorí ničia všetko rýchlejšie, ako to stíhajú obyvatelia znova vystavať.
USA 2018, slovenský dabing, 106 min., MP
31. nedeľa 19.30 h.
ÚHOŘI MAJÍ NABITO
Toto nie je len hra. Je to útek z reality všedných dní, ktorý je prudko návykový. Úhoři  mají nabito je čierna komédia o partičke chlapov, ktorí sa vo voľnom čase hrajú na členov URNA – Útvaru rýchleho nasadenia. Zasahujú v domoch domnelých zločincov, evakuujú kultúrne domy a do svojich hier zaťahujú nič netušiace okolie. Svet pre chlapov, ktorí tak trochu nevyrástli z puberťáckych úletov. Všetko ide hladko až do okamihu, keď sa ocitnú v nesprávnu chvíľu na nesprávnom mieste. V komédii hrajú: Oldřich Kaiser, Matěj Hádek, Kryštof Hádek, Jiří Vyorálek, Patrik Holubář, Anna Kameníková, Jiří Lábus.
ČR 2019, originálna verzia, 101 min., MP-12

Inzercia