LOADING

Type to search

FootGolf Šport

Pezinčan Rastislav Blaško sa blíži k striebru v Slovenskom FootGolfovom Pohári

redaktor tvpk 07 augusta 2019

Člen klubu 1. SFGK Carpathians Slovakia, Pezinčan Rastislav Blaško je na najlepšej ceste získať celkové 2. miesto v kategórii seniori – muži nad 45 rokov v Slovenskom FootGolfovom Pohári. V predošlom prvom ročníku Pohára obsadil 3. miesto. V 5. kole Pohára, ktoré sa hralo 3. 8. v Trnave, vybojoval striebornú priečku, a práve týmto si potvrdil priebežné 2. miesto. V piatich kolách obsadil 1., 2.,3.,4 a 7. miesto, do celkového poradia sa ráta najlepších päť výsledkov, a finálové 6. kolo prebehne 5. októbra v Tomášove. Rovnako ako Rastislav Blaško, je priebežne v pohári na 2. mieste v súťaži klubov aj 1. SFGK Carpathians Slovakia.

 

 

 

Slovenský FootGolfový Pohár organizuje Slovenská FootGolfová Asociácia, vo svetovom renkingu World Tour 2019 je bodovo hodnotený ako FIFG 50 a hrá sa na 9-jamkových footgolfových ihriskách po 2. kolá na ihrisku. Je to druhá súťaž popri Slovenskej FootGolfovej Tour FIFG 100, ktorá sa hrá na 18-jamkových ihriskách. V tejto súťaži musí Rastislav Blaško doháňať, pretože po polovici súťaže štyroch kôl je na 4. mieste a do celkového poradia sa bude rátať 6. najlepších výsledkov.

 

 

Rastislav Blaško je priebežne vo svetovom footgolfovom rebríčku World Tour 2019 v kategórii seniori najvyššie zo slovenských hráčov, na 26. mieste. V tomto roku zbieral body do rebríčka aj na turnajoch v zahraničí, keď hral už v Taliansku, Írsku, Maďarsku, Slovinsku a v auguste absolvuje turnaje v Nemecku a Veľkej Británii. FootGolf, napriek tomu, že je to vrcholový šport, je stále na amatérskej báze, takže je na vlastné náklady hráčov. Nové vedenie svetovej organizácie FIFG si postavilo za cieľ, aby v budúcom desaťročí sa dostal FootGolf na olympiádu a do troch rokov by mal FootGolf na Slovensku patriť medzi uznané športy.

Inzercia