LOADING

Type to search

Odpadové hospodarstvo Život Životné prostredie

Ako lepšie triediť odpady

redaktor tvpk 18 októbra 2022

Mesto Pezinok neustále zlepšuje podmienky na ekologický prístup k odpadom. Občania majú možnosť triediť papier, po novom aj plasty, kovy a viacvrstvové obaly do 1 spoločnej nádoby. K dispozícii sú aj zberné nádoby na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad.

Nahliadli sme do kontajnera na zmesový komunálny odpad, tentokrát na ulici Za hradbami, aby sme zistili, ako sa Pezinčanom darí v triedení.  V kontajneri sme našli viaceré veci, ktoré doňho nepatria:

  • rožky – patria do hnedej nádoby na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad
  • tetrapaky, konzervy, plechovky, jogurtové tégliky – patria do nádob určených na spoločný zber plastov, kovov a viacvrstvových obalov (žltá, oranžová, červená). Viac o spoločnom zbere: https://www.pezinok.sk/?yggid=629&id=12629
  • rastliny – zelený odpad patrí do nádoby na BIO odpad (malé množstvo rastlín, ktoré vznikne pri úprave rastlín, môže ísť do nádoby na kuchynský odpad), väčšie množstvo zeleného odpadu bude možné odviezť na zberný dvor.




Na stojisku bol tiež vyhodený televízor a chladnička. Elektroodpadu väčších rozmerov sa môžu Pezinčania zbaviť prostredníctvom služby zber elektroodpadu z pohodlia domova. Viac sa dozviete na webe mesta: https://www.pezinok.sk/?yggid=1198. Menší elektroodpad je možné vhadzovať do červeno-bielych nádob od spoločnosti ASEKOL SK rozmiestnených po meste.

Inzercia