LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 06 decembra 2021

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 22. 12. 2021 – 05. 12. 2021


22. 11. 2021 Pezinok
Jednotka bola povolaná na asistenciu polícii a posádke RZP k otváraniu bytu v Pezinku na ul.1.maja č.8. Jednotka byt otvorila odovzdala polícii a vrátila sa na svoju základňu.



22. 11. 2021 Šenkvice
Jednotka bola vyslaná k požiaru balíku slamy v Šenkviciach. Jednotka balík rozhrabala a zahasila jedným C prúdom. Jednotka na mieste spolupracovala z DHZ obce Šenkvice, po uhasení vrátila na svoju základňu.



23. 11. 2021 Pezinok – Slnečné údolie
Jednotka bola vyslaná k úniku oleja zo smetnej nádoby pri vodnej nádrži Slnečné údolie. Jednotka únik oleja zachytila pomocou sorbentu a vrátila sa na svoju základňu.




24. 11. 2021 Budmerice
Jednotka bola vyslaná k požiaru stohu slamy za obcou Budmerice. Veliteľ zásahu rozhodol na mieste o dohorení stohu, pretože bol z ¾ zachvátený požiarom a nachádzal sa na oboranom poli. Na mieste ostala na kontrolu DHZ obce Budmerice a jednotka sa vrátila na svoju základňu.



24. 11. 2021
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode jedného osobného motorového vozidla na ceste z Pezinka do Slovenského Grobu. Prieskumom bolo zistené, že vozidlo je mimo cesty prevrátené na streche. Vodič sa nachádzal mimo
vozidla bez zranení. Jednotka vykonala na vozidle protipožiarne opatrenia, asistovala pri naložení na odťahovku a následne sa vrátila na svoju základňu.



24. 11. 2021
Jednotka bola vyslaná na výpomoc pri požiari knižnice na Nám.1.mája v Senci. Jednalo sa o previerkové cvičenie.



25. 11. 2021 Viničné – Pezinok
Jednotka bola vyslaná na dopravnú nehodu 2 motorových vozidiel na ceste z Viničného smer Pezinok. Po príchode na miesto udalosti jednotka prieskumom zistila, že sa jedná o čelnú zrážku, pri ktorej boli zranené 3
osoby. Jednotka poskytla prvú pomoc a vykonala protipožiarne opatrenia na vozidlách. Po zadokumentovaní nehody jednotka pomohla s odstránením vozidiel z vozovky z dôvodu jej uvoľnenia . Na mieste boli aj 2 posádky RZP a dopravná polícia.



26. 11. 2021 Slovenský Grob – Čierna Voda
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode 1 osobného motorového vozidla Slovenský Grob smer Čierna Voda. Po príchode na miesto sa zistilo, že vozidlo bolo mimo vozovky a 1 zranená osoba, ktorá bola ošetrená. Vozidlo jednotka zabezpečila proti vzniku požiaru.



26. 11. 2011 Modra – Budmerice
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode v Modre smer Budmerice. Po príchode na miesto sa zistilo, že vozidlo je v priekope a vodička bez zranenia. Vozidlo bolo zabezpečené proti vzniku požiaru . Po zdokumentovaní nehody políciou sa jednotka vrátila na svoju základňu.




27. 11. 2021 Pezinok – Slovenský Grob Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode Pezinok smer Slovenský Grob. Po príchode na miesto sa zistilo, že sa jedná o nehodu 1 os. motorového vozidla s dvomi zranenými osobami. Osoby boli ošetrené, vozidlo zabezpečené proti vzniku požiaru. Po zdokumentovaní nehody políciou sa jednotka vrátila na svoju základňu.



27. 11. 2021 Svätý Jur
Jednotka bola vyslaná na Vinohradnícku ulicu vo Svätom Jure asistovať ZZS pri otváraní bytu. Jednotka bola odvolaná počas jazdy na výjazd.



27. 11. 2021 Budmerice
Jednotka bola vyslaná k požiaru šopy v Budmericiach č.131. Prieskumom bolo zistené, že sa jedná o požiar šopy o rozmere cca 4 x 6m. Na likvidáciu požiaru jednotka použila jeden vysokotlaký prúd a jeden „C“ prúd. Po lokalizácii požiaru jednotka rozobrala strešnú konštrukciu a dohasila skryté ohniská požiaru. Príslušníci zasahovali s použitím ADP . Po úplnom uhasení požiaru bolo miesto odovzdané majiteľovi a jednotka sa vrátila na svoju základňu. Na mieste zasahovala aj DHZ obce Budmerice.



28. 11. 2011 Budmerice
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode v Budmericiach. Po príchode na miesto sa zistilo, že vozidlo nabúralo do stojaceho vozidla na okraji cesty, ktoré následne narazilo do garáže pri dome . Vozidlá bolo zabezpečené proti vzniku požiaru . Po zdokumentovaní nehody políciou sa jednotka vrátila na svoju základňu.



30. 11. 2021 Budmerice – Modra
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode osobného motorového vozidla medzi Budmericami a Modrou. Jednalo sa o dopravnú nehodu jedného osobného motorového vozidla s dvomi ľahko zranenými osobami. Jednotka vykonala na vozidle protipožiarne opatrenia a po zdokumentovaní nehody políciou sa vrátila na svoju základňu.



30. 11. 2021 Pezinská Baba
Jednotka bola vyslaná k spadnutému stromu na Pezinskej Babe. Jednotka strom odstránila, vozovku očistila a vrátila sa na svoju základňu.



01.12. 2021 Modra – Budmerice
Jednotke bola nahlásená dopravná nehoda jedného osobného motorového vozidla za obcou Modra smer Budmerice. Po príchode na miesto našla jednotka opustené zamknuté vozidlo mimo vozovky. Jednotka prehľadala okolie a keď žiadnu osobu nenašla ,tak prenechala miesto udalosti polícii a vrátila sa na svoju základňu.




01.12. 2021 Slovenský Grob
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode dvoch vozidiel do obce Slovensky Grob na Okružnej ulici. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o dopravnú nehodu, pri ktorej jedno vozidlo narazilo do druhého vozidla ,ktoré bolo zaparkované a pri náraze sa prevrátilo na bok a vytekali s neho prevádzkové kvapaliny. Na mieste sa nachádzala aj zdravotná služba, ktorá mala v opatere jednu osobu. Jednotka vykonala na vozidlách protipožiarne opatrenia, vyčistila vozovku od prevádzkových kvapalín a vrátila sa na svoju základňu.



03.12. 2021 Vinosady
Jednotka bola vyslaná k požiaru strechy na rodinnom dome na Modranskej ulicu vo Vinosadoch. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o požiar strechy na rodinnom dome. Na hasiace práce boli použité 1x C prúd 2x D prúd a 1x VT. Po ukončení zásahu sa jednotka vrátila na svoju základňu.





Inzercia