LOADING

Type to search

Ostatné

Šoféri, buďte opatrnejší! S teplým počasím pribúdajú na cestách motorkári a cyklisti

redaktor tvpk 27 apríla 2020

Teplejšie dni lákajú na cesty okrem áut aj ďalších účastníkov cestnej premávky. Šoféri by mali byť opatrnejší. Príkladom je aj vážna dopravná nehoda, ktorá sa stala v nedeľu v Modre.



Ťažké zranenie utrpel 47-ročný vodič motocykla pri čelnej zrážke s autom na Štúrovej ulici v Modre. Podľa doterajších informácií 26-ročný šofér Škody Fabie z Dunajskej Stredy nedal prednosť vodičovi motocyklu zn. Husqvarna s pezinským evidenčným číslom pri odbočovaní vľavo, následkom čoho utrpel motocyklista ťažké zranenia, s ktorými bol
prevezený do jednej z bratislavských nemocníc. Vodičovi motorového vozidla, ktorý vyviazol bez zranení, bol zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. Požitie alkoholických nápojov bolo vykonanou
dychovou skúškou u oboch účastníkov na miestne vylúčené. Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.



Je dôležité opätovne pripomenúť, že v premávke sa musíme všetci navzájom akceptovať. Ohľaduplnosť, predvídavosť, bezpečná vzdialenosť, sledovanie situácie a sto percentná sústredenosť musia byť na prvom mieste v bezpečnosti na cestách.

Inzercia