LOADING

Type to search

Ostatné

Mesto spustilo objednávanie rúšok – prednosť majú seniori

redaktor tvpk 27 marca 2020

Nedostatok ochranných rúšok zdvihol ohromnú vlnu solidarity. Na popud vedenia mesta vznikla 23.3.2020 iniciatíva pod názvom Rúška pre Pezinok, v rámci ktorej sa v priebehu pár dní zorganizovali dobrovoľníci ochotní pomôcť občanom mesta.

Dobrovoľníci z mestskej dobrovoľníckej dielne už niekoľko dní šijú v estrádnej sále Domu kultúry Pezinok rúška pre Pezinčanov za prísnych hygienických podmienok.

Výroba prebieha každý pracovný deň od 9.00 do 18.00 h, v piatok do 16.00 h. Výsledkom sú dvojvrstvové rúška zo 100 % bavlny a trojvrstvové rúška z netkanej medicínskej textílie. Oba typy možno prať v práčke, vďaka čomu sú použiteľné opakovane. V prvý deň dobrovoľníci vyrobili 220 rúšok, od druhého dňa sa ich počet vďaka technológii dvoch šikovných Pezinčanov – obuvníka, ktorý sa venuje výrobe exkluzívnej obuvi, Juraja Chalanyho a fotografa Michala Šebeňu – vyšplhal na 600 rúšok za hodinu.

Možnosti objednania ochranných rúšok

Ochranné rúška z produkcie mestskej dielne budú distribuované pre obyvateľov s trvalým pobytom v Pezinku zadarmo, a to prostredníctvom rôznych služieb a dobrovoľníkov. Budú dodávané v mikroténových vreckách s informáciou, ako sa starať o rúško.
Najskôr budú dodávané najstarším spoluobčanom nad 65 rokov a iným rizikovým skupinám. Postupne aj ostatným obyvateľom. Nezohľadňujeme preto poradie objednávok a prosíme o trpezlivosť, budeme sa snažiť doručiť vám rúška čím skôr.

Rúška pre Pezinok - objednávanie rúšok zdarma (plagát)

 

Rúško si môžete objednať:

  • vyplnením elektronického formulára, ktorý nájdete v tomto odkaze https://bit.ly/2UfLdEV
  • telefonicky na telefónnom čísle 033/6901 190 v pracovných dňoch od 09:00 do 12:00 hod.

Poznámka k elektronickej objednávke:
Pre seniorku alebo seniora nad 65 rokov s trvalým pobytom v Pezinku, ktorí nepoužívajú internet, môžu rúško elektronicky objednať aj iní členovia rodiny, musia však do formulára uviesť údaje seniorky/seniora a adresu v rámci Pezinka, kam majú naši dobrovoľníci rúško doručiť. Ďakujeme za pochopenie.

Ako sme už uviedli, všetky rúška distribuujeme zadarmo pre obyvateľov s trvalým pobytom v našom meste. Iniciatívu Rúška pre Pezinok však môžete podporiť dobrovoľným príspevkom na transparentný účet mesta Pezinok:

  • banka: Slovenská sporiteľňa
  • číslo účtu v tvare IBAN: SK91 0900 0000 0051 6124 5466
  • správa/poznámka pre prijímateľa: RÚŠKA PRE PEZINOK

 

Príspevky budú použité na nákup ďalšieho materiálu na výrobu rúšok a na zabezpečenie ochranných prostriedkov pre dobrovoľníkov. Celý tím iniciatívy Rúška pre Pezinok vám zo srdca ďakuje!

Ďalšie podrobnosti a informácie o iniciatíve mesta Rúška pre Pezinok nájdete na špeciálnej facebook stránke: https://www.facebook.com/ruskaprepezinok. Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa do tejto iniciatívy zapojili alebo ešte len zapoja akoukoľvek formou!

Ďakujeme aj všetkým ďalším nezištným obyvateľom, ktorí doteraz z vlastnej iniciatívy zabezpečili už ohromný počet rúšok, a stále pomáhajú a šijú pre svojich blízkych, susedov a obyvateľov mesta.

 

Zdroj: www.pezinok.sk

Inzercia