LOADING

Type to search

Iná udalosť Kultúra Pre deti Výstava

Program v Schaubmarovom mlyne – september 2019

redaktor tvpk 10 septembra 2019

September v mlyne 2019 – program

 

 

Nedeľa 15. 9., 16.00 – 19.00 hod.
Melivo – Prezentácia prác z minuloročnej multimediálnej rezidencie Melivo.
Počas 29. júla až 4. augusta 2018 sa konal v priestoroch Schaubmarovho mlyna 2. ročník multimediálnej rezidencie umelcov a dizajnérov. Na 2. ročníku Meliva sa zišli keramičky Linda Viková a Paula Hoššová. Zostavu doplnil fotograf Ondrej Rychnavský, grafická dizajnérka a fotografka Ivana Palečková a vizuálny umelec Viliam Slaminka. Účastníci počas siedmich dní tvorivej rezidencie vo svojich prácach a projektoch reagovali na špecifický priestor mlyna, mesto Pezinok a malokarpatský región.

Vstup voľný

 

 

 

Nedeľa 22.9., 15.30 – 17.00 hod
Lampičky na konci sveta – Workshop pre rodiny s deťmi 6+
Literárno-výtvarný workshop spisovateľky Moniky Kompaníkovej na motívy jej najnovšej knihy pre deti Koniec sveta a čo je za ním? V našom ovocnom sade preskúmame kvety, ich zloženie, časti a štruktúru, lupu namierime aj na hmyz a chrobáky, ktoré nám poslúžia ako inšpirácia pri výrobe lampášikov, ktoré svietia aj na konci sveta.

Vstupné: 4 € dieťa + rodič; 7 € rodinné vstupné
Na program je potrebné sa prihlásiť. Prosíme o potvrdenie účasti na e-mailovej adrese: daniela.siandorova@sng.sk

Kapacita workshopu je obmedzená.

 

 

 

28. 9. 2019, 10.00 – 15.00
Náš trh – Jesenný slowfood trh v Schaubmarovom mlyne
Pozývame na Náš trh. Zážitkový (a nielen) potravinový trh organizujeme v spolupráci s miestnym združením medzinárodného hnutia Slow Food Pressburg. Koncom septembra tu budete môcť osobne stretnúť a nakúpiť potraviny predovšetkým od drobných roľníkov, rodinných fariem a manufaktúr, ktoré vyrábajú tradičné remeselné potraviny, a tak prispievajú k zachovaniu kulinárskeho dedičstva. Pozývame na jesennú úrodu, workshop prešovania hrozna pre deti, prehliadky výstavy a mlyna.

Vstup na trh je voľný, môžete ho podporiť dobrovoľným príspevkom. Vstup do expozície a na výstavu v Schaubmarovom mlyne: 3 € / 1,5 €

Inzercia