LOADING

Type to search

Krimi Život

V priebehu nedele došlo na cestách k nehodám, pod ktoré sa podpísala prítomnosť alkoholu

redaktor tvpk 27 augusta 2018

Aj napriek pravidelnému vykonávaniu osobitných kontrol zameraných na pozitívne ovplyvnenie dopravno-bezpečnostnej situácie na cestách Bratislavského kraja ako aj vykonávaniu pravidelného dohľadu nad bezpečnosťou v cestnej premávke hliadkami Policajného zboru sa nájdu vodiči, ktorí si neváhajú sadnúť za volant motorového vozidla pod vplyvom alkoholu. Týmto nezodpovedným prístupom často ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale aj iných účastníkov cestnej premávky. K takémuto prípadu došlo v priebehu včerajšieho dňa v okrese Malacky.

Krátko po 21:15 hod viedol 36ročný vodič motorové vozidlo zn. Škoda Octavia (EVČ-RV) po Pezinskej ulici v Malackách. Na križovatke ulíc Pezinská – Jesenského, pri odbočovaní vodič pravdepodobne nedal prednosť oproti idúcemu motorovému vozidlu zn. Škoda Octavia (EVČ-MA) následkom čoho došlo k ich zrážke. Tou bolo vozidlo zn. Škoda Octavia (EVČ-MA) odhodené do blízkej dopravnej značky. Po príchode hliadky PZ na miesto boli účastníci dopravnej nehody podrobení vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, ktorá u 36ročného vodiča skončila s pozitívnym výsledkom. Bola mu nameraná hodnota 1,03 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 2,15 promile. Opakovaná skúška skončila s rovnakým výsledkom. Pri dopravnej nehode bola spôsobená škoda vo výške cca. 3.000 ,- €. V tejto súvislosti vzniesol poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Malackách obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 36-ročnému Miloslavovi M., občanovi Českej republiky.

K druhej včerajšej dopravnej nehode, pod ktorú sa podpísala pravdepodobne nedostatočná pozornosť zo strany vodiča motorového vozidla, došlo krátko po 18.15 hod v okrese Pezinok. Na ceste II/503 – Pezinská Baba pravdepodobne nedal 22-ročný vodič vozidla BMW pri vojdení na hlavnú cestu z miesta ležiaceho mimo cesty prednosť v jazde prichádzajúcemu motocyklu zn. BMW. Následkom tohto konania došlo k nárazu motocykla do prednej časti vozidla BMW, ktorým utrpeli zranenia vodič motocykla ako aj jeho spolujazdkyňa. 29-ročná spolujazdkyňa utrpela ťažké zranenia, s ktorými bola prevezená do jednej z nemocníc. Celková škoda spôsobená nehodou bola vyčíslená na cca. 11.000 ,- €. Vyšetrovaním presných príčin ako aj okolností za akých k tejto dopravnej nehode došlo sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave opätovne apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla, rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam motorových vozidiel.

Na Slovensku platí tzv. „ nulová tolerancia“ výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov. Preto opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili. Rovnako apelujeme na vodičov, aby rešpektovali a pri vedení motorových vozidiel dbali na dodržiavanie ustanovení právnych predpisov, najmä zákona o cestnej premávke.

(ilustračné foto)

Inzercia