LOADING

Type to search

Život

Bývanie v Pezinku? Pokojné prostredie na skok od hlavného mesta

redaktor tvpk 23 júla 2019

Zdroj článku:  drevoprofil.sk

 

Pezinok bola spočiatku len banská osada, ktorá sa postupne vyvinula na vinohradnícke mestečko.  Najväčší rozkvet však zažíval v 17. – 18. storočí, kedy patril medzi najbohatšie mestá Uhorska, ktorého sláva sa zakladala na produkcii kvalitných vín.

 

Dnes Pezinok poznáme ako moderné mesto s vybudovaným priemyslom, rozvinutým obchodom a zaujímavými historickými pamiatkami.

 

Milovníci vína si tiež prídu na svoje, pretože vinohradnícku a vinársku produkciu si zachoval do súčasnosti. Približne 30 tisícové mesto sa však za posledných pár rokov rapídne zmenilo. Neustále prebieha výstavba alebo sa miestami rekonštruuje a vznikajú stále nové zóny zamerané na výstavbu.

Kúpa domu alebo pozemku?

Pezinok je mesto vhodné pre celé rodiny. Pokiaľ vás teda nebaví počúvať dupot susedov alebo neustále schádzanie z piateho poschodia bytovky bez výťahu, je toto mestečko ako stvorené na to, aby ste sa v ňom usadili. Realitky toho v súčasnosti ponúkajú doslova celú kopu, a v porovnaní s Bratislavou aj za podstatne nižšie ceny. Výnimkou nie sú ani rodinné domy za cenu menšieho bytu v našom hlavnom meste.

Zdroj: Patrícia Lukáčová

Pozemok rovná sa dom podľa vašich predstáv

Kúpou pozemku získate takmer nekonečné možnosti. Môžete si navrhnúť vlastné priestorové rozloženie izieb, počet poschodí a kúpeľní alebo si postaviť obrovskú vysnívanú terasu, po ktorej tak veľmi túžite. Pri tom vám ešte zostane dostatok priestoru na kvetinový záhon, zeleninovú záhradku a koterec pre psa. Žiadna rekonštrukcia či žiadny problém s parkovacími miestami. Všetko bude presne tak, ako ste si vysnívali.

Každá minca má dve strany, pretože spočiatku sa budete cítiť ako otrok vlastného domu snov. Bude predsa potrebné dokončiť ten nedomaľovaný plot alebo nahodiť kachličky v druhej kúpeľni.

 

Ceny za stavebné pozemky sa v Pezinku pohybujú vo vysokých sumách, no pokiaľ si potrpíte na priestrannosť a chceli by ste si v budúcnosti postaviť k domčeku napríklad bazén, budete si musieť za väčšiu záhradu priplatiť.

 

Zdroj: Patrícia Lukáčová

Staršia nehnuteľnosť s vlastnou dušou

Mnoho ľudí je presvedčených o tom, že kúpou už postaveného domu s pozemkom majú vyhraté. Nie je tomu vždy ale tak. Málokedy nájdu dom presne na mieru, preto sa častokrát uchyľujú k všemožným renováciám, pri ktorých častokrát preplatia cenu novostavby.

Ak však narazíte na ten správny, možno sa budete tešiť z rôznych historických prvkov. Vysoké stropy alebo zaujímavo vyrezávané okenice? Pri dôslednejšom prezeraní realitiek by ste dozaista natrafili aj v Pezinku na podobné skvosty.  Ďalšou z výhod už postavenej nehnuteľnosti je častokrát obrovská záhrada, s ktorou nie len, že získate veľký priestor na vlastnú realizáciu, no zväčša aj úrodu v podobe ovocných stromčekov či iných plodín.

Pri odhadovaní ceny v tomto prípade záleží na tom, koľko izieb vlastne potrebujete. Väčšie a novšie domy sa pochopiteľne budú pohybovať vo vyšších cenových reláciách a pokiaľ túžite aj po obrovskom pozemku či parkovacích miestach pre viac áut, nachystajte si okolo 400 tisíc €. Ak je však vaším cieľom bungalov, zaplatiť by ste nemali viac ako 250 tisíc €.

Pezinok – domov nielen nových stavieb

Na konci všetkého vás čaká najťažšia úloha – rozhodnúť sa, či sa vám viac oplatí kúpiť už hotový dom alebo sa pustiť do boja s výstavbou toho vlastného. Či ste sa už rozhodli tak, či onak, úpravám sa nevyhnete. Drevené hranoly, obklady, podlahy či celé terasy. Toto čarovné mesto je okrem nových nehnuteľností aj domovom tatranského profilu, ktorý môžete v rámci Pezinku získať s dodaním zdarma od firmy Drevoprofil.sk

Zdroj: Bigstock.com

 

Inzercia