LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť pezinských hasičov

redaktor tvpk 13 júna 2023

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 05. 06. 2023 – 11. 06. 2023.


05. 06. 2023 Pezinok

Jednotka bola vyslaná k naklonenému stromu do obce Limbach, časť Leitne . Na mieste sa nachádzala jednotka mestskej polície z Pezinku. S prítomným lesníkom sa  jednotka dohodla, že   naklonený strom odstránia zamestnanci  Lesnej správy. Jednotka z Pezinka sa následne vrátila na svoju základňu. 


06. 06. 2023 Pezinok

Jednotka bola  vyslaná na ulicu 1.Mája 41 Pezinok, k otváraniu bytu, v ktorom nikto nebol a z bytu vytekala voda a vytápala bytovku. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o byt na 4 poschodí. Jednotka uzavrela hlavný uzáver vody bytovky. Na miesto prišli aj údržbári a smeroval tam aj správca a majiteľ bytu. Po príchode majiteľa sa zistilo, že sa jednalo o prasknutú hadičku na studenú vodu. Tečúca voda vyhodila poistky bytovky a jedna osoba ostala vo výťahu, ktorú príslušníci vyslobodili. Jednotka počkala kým voda stečie, poučila domových dôverníkov a vrátila sa na svoju základňu.


08. 06. 2023 Pezinok

Hasičská jednotka bola  vyslaná na preverenie dymenia v Glejovke v Pezinku. Po preskúmaní okolia bolo zistené, že sa jedná o grilovanie v záhradkárskej oblasti. Hasičskej jednotke bola pri návrate na základňu nahlásená ďalšia udalosť, jednalo sa o dieťa, ktoré sa nachádzalo samé v byte. Po príchode na miesto sa k bytu dostavila aj matka dieťaťa. Byt otvorila. Po príchode polície sa hasičská jednotka vrátila na svoju základňu.


11. 06. 2023 Viničné

Jednotke bola nahlásená technická pomoc  vo Viničnom na ul. Pri Mlyne č.1. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o nadrozmerný konár odlomený zo stromu a zapretý o budovu. Jednotka konár bez ďalšieho poškodenia odstránila a vrátila sa na svoju základňu. 


11. 06. 2023 Pezinok – Vinosady

Jednotke bola  nahlásená dopravná nehoda troch osobných vozidiel medzi Pezinkom a Vinosadmi. Po príchode na miesto jednotka vykonala na vozidlách protipožiarne opatrenia, jeden účastník dopravnej nehody sa stážoval na bolesti krčnej chrbtice, jednotka mu nasadila Šancov golier a počkala na príchod sanitky, po príchode sanitky  jednotka odovzdala osobu RZP, sprejazdnila cestu a vrátila sa na svoju základňu.

Inzercia