LOADING

Type to search

Polícia Život

POLÍCIA: Nezabúdajte na bezpečné uzamknutie vozidla a ochranu osobných vecí vo vozidle

redaktor tvpk 06 apríla 2023

Už dávno neplatí, že jediným spôsobom, akým Vás môžu zlodeji okradnúť, je ukradnutá kabelka, či peňaženka. Rôzne technológie sú predmetom i prostriedkom záujmov, ktoré prekračujú hranice dovoleného a patria do oblasti ich zneužívania.

Podvodníci v súčasnosti využívajú sofistikovanejšie techniky v rôznych oblastiach a to platí aj pri krádežiach osobných vecí z motorových vozidiel. Zlodeji sú takí zruční, že Vám dokážu vykradnúť vozidlo za malý okamih. Vaše auto je zraniteľné bez ohľadu na to, kde sa ho rozhodnete zaparkovať, či už je to verejné priestranstvo, parkovisko nákupného centra alebo parkovisko pred Vaším bytovým domom.

Policajný zbor v poslednom období zaznamenal zvýšený počet prípadov súvisiacich s krádežami osobných vecí (kabelka, mobil, notebook) z motorových vozidiel bez zjavného poškodenia zámky vozidla. V tejto súvislosti si Vás dovoľujeme upozorniť na dôležitosť bezpečného uzamknutia vozidla.


Pred odchodom od zaparkovaného vozidla si dôkladne skontrolujte uzamknutie vozidla a nespoliehajte sa len na diaľkové ovládanie centrálneho zamykania. Ovládače predstavujú formu akýchsi rádiových vysielačov, ktoré môžu byť blokované tzv. rušičkami signálu. Pri uzamykaní vozidla je v tejto súvislosti dôležité nespoliehať sa len na spätnú väzbu vo forme svetelnej signalizácie smeroviek alebo zvukový signál (tzv.“pípnutie“),  ale je potrebné využiť aj najbezpečnejší spôsob preverenia uzamknutia, ktorou je fyzická kontrola dverí vozidla.

Pamätajte tiež na to, že zlodej čaká na svoju príležitosť, pozoruje Vás a vidí, ak osobné veci schovávate vo vozidle alebo ich odkladáte do batožinového priestoru.

Zvýšením bezpečnosti a opatrnosti pri uzamykaní vozidiel je možné predísť odcudzeniu a vykradnutiu motorového vozidla. Buďme opatrní a nedajme priestor zlodejom a podvodníkom!  

Inzercia