LOADING

Type to search

Šport Triatlon

Pezinskí triatlonisti bodovali na Majstrovstvách Slovenska

redaktor tvpk 23 augusta 2023

Počas víkendu 19. – 20. augusta sa uskutočnili Majstrovstvá SR v triatlone na Vodnom diele v Žiline. V žiackych kategóriách štartovalo celkom 155 pretekárov z celého Slovenska. Pezinok reprezentovalo 20 mladých športovcov a veľmi úspešne.


Titul majster Slovenska prináša do Pezinka Tobias Podstrelenec, ktorý jasne zvíťazil systémom štart – cieľ v kategórii žiaci nádeje A. V rovnakej kategórii ušla majstrovská medaila Miroslave Markovej o 8 sekúnd, keď skončila na nepopulárnom 4. mieste.



V kategórii mladší žiaci zvíťazil Tobias Burt, ktorý získal s 1. miestom aj titul majster Slovenska. Druhý vicemajster SR sa stal v kategórii starší žiaci Maxim Mihaľov, ktorý sa na 3. miesto prebojoval v záverečnej bežeckej disciplíne.

Tobias Burt – 1. miesto



Na tratiach šprint triatlonu nás reprezentovalo 6 pretekárov, z ktorých najúspešnejší bol Gabriel Pécsi, ktorý sa umiestnil na majstrovstvách SR na výbornom 5. mieste.



V nedeľu boli na programe štafetové súťaže v kategórii elite aj žiaci. ŠK TRIATLON Pezinok postavil 3 štafety v žiackych kategóriách, ktoré sa umiestnili v prvej polovici z celkového počtu 12. Najrýchlejšia štafeta z Pezinka zvíťazila v zložení Maxim Mihaľov, Ema Marková a Alexander Kostoláni. Na nepopulárnom 4. mieste sa umiestnila druhá pezinská štafeta v zložení Markus Lenghart, Eliška Pécsiová a Tobias Burt a na 6. mieste sa umiestnila tretia pezinská štafeta v zložení Tobias Podstrelenec, Miroslava Marková a Kristián Rischer.



V rovnakom termíne sa uskutočnil triatlon v Poľsku, kde nás úspešne reprezentoval Rastislav Srnánek. Vo svojej kategórii zvíťazil a ako tretí dobehol v absolútnom poradí.

Inzercia