LOADING

Type to search

FootGolf Šport

Pezinok má vicemajstra sveta vo footgolfe ako aj bronzovú medailu

redaktor tvpk 13 júna 2023

V americkom Orlande na Floride sa konali od 27. mája do 6. júna štvrté Majstrovstvá sveta vo FootGolfe. Zastúpenie na šampionáte malo aj Slovensko, kde je FootGolf organizovaný ako amatérsky šport, aj napriek tomu sa radí medzi najužšiu svetovú špičku a tróni Európe.


Slovensko prinieslo domov spomedzi takmer 40 štátov zo všetkých kontinentov ako jediný národný tím z troch kategórií jednotlivcov a tímov úplnú kolekciu medailí 1-2-1. Spomedzi silných európskych tímov je Slovensko na čele. Slovensko bolo jediným tímom, ktoré získalo úplnú zbierku v tímových súťažiach: striebro brali seniori – muži nad 45 rokov a ženy, muži bronz.



Po prvý raz sa okrem mužskej uskutočnili tímové súťaže seniorov a žien. Zlato si medzi ženami vybojovala Lucia Čermáková. Striebro a bronz putovali aj do Pezinka. Vicemajstrom sveta v tímovej súťaži kategórie seniori – muži nad 45 rokov ako hráč so striebrom na krku Pezinčan Rastislav Blaško.



K tomu si doviezol aj bronzovú medailu ako Media Staff pri tíme mužov. Pezinský klub 1. SFGK Carpathians Slovakia okrem prezidenta klubu Rastislav Blaška mal na majstrovstvách sveta ešte hráča Branislava Throna, ktorý si popri striebre v tíme seniorov zaknihoval aj 15. miesto v individuálnej seniorskej súťaži. Bronz si doviezol aj Pezinčan Viktor Žákovič, ktorý bol súčasťou tímu mužov.


Inzercia