LOADING

Type to search

Aktuálne Beneficia, Charita Prevencia Projekty Samospráva Sociálna pomoc Život

DNES: Noc vonku 2023 aj v Pezinku – vyspite sa s nami na ulici

redaktor tvpk 23 novembra 2023

Srdečne vás pozývame na 1. ročník podujatia Noc vonku, ktoré sa bude konať vo štvrtok 23. 11. 2023 na Radničnom námestí v Pezinku a je súčasťou celoslovenského podujatia NOC VONKU.

Vzdajte sa na jednu noc pohodlia svojho domova, prespite vonku a upozornite tak s nami na alarmujúcu situáciu ľudí bez domova a ľudí žijúcich v extrémnej chudobe na Slovensku.


Na Slovensku žije viac ako 70 000 ľudí bez domova, ďalších približne 890 000 ľudí žije na hranici chudoby alebo sociálneho vylúčenia. Prehlbujúca sa chudoba je vážny problém, ktorý je nutné riešiť systémovými opatreniami. Ukážme spoločne, že ochrana tých najzraniteľnejších skupín obyvateľstva má v našej spoločnosti byť prioritou.Tento rok sa Pezinok po prvýkrát pripája k celoslovenskému podujatiu Noc vonku.


Program podujatia:

  • 19:00 hod – outdoorová krátka prezentácia témy o ľuďoch bez domova (križovatka Radničné námestie x Potočná)
  • 19:30 hod – Radnica – café & wine bar: diskusia na tému Ulica a závislosti s hosťami PhDr. Barborou Kuchárovou, PhD. MBA, MPH, MUDr. Liborom Kiššom a Mgr. Petrom Adamom (vstupné je dobrovoľné vo forme spacáku, deky alebo trvanlivých potravín, ktoré môžete odovzdať pri príchode)
  • 22:00 – Hudobný program – uspávanka a rozprávka na dobrú noc
  • 22:30 – Uloženie na spánok
  • 6:30 – Budíček a vstávanie – Ráno máme pre všetkých, ktorí prespia s nami pod holým nebom pripravené raňajky a dobrú kávu

Patronát nad celoslovenským podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Nad podujatím v našom meste prevzal záštitu primátor mesta Pezinok Roman Mácsa

Inzercia