LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov – od 01. do 13. novembra 2022

redaktor tvpk 15 novembra 2022

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 01. 11. 2022 – 13. 11. 2022



01. 11. 2022 Modra – Harmónia
Jednotka bola vyslaná k požiaru dvoch kontajnerov v Modre – Harmónii. Jednotka požiar zlikvidovala jedným vysokotlakým prúdom a vrátila sa na svoju základňu.



02. 11. 2022 Svätý Jur

Jednotka bola vyslaná k spadnutému stromu na ceste vo Sv. Juri na Hradištnej ulici. Po príchode na miesto udalosti jednotka strom odstránila, cestu sprejazdnila a vrátila sa na svoju základňu.


03. 11. 2022 Modra
Jednotka bola vyslaná s jedným kusom techniky na asistenciu ZZS do Modry – Okružná 3641. Jednalo sa o prenos pacienta, ktorý mal zlomenú nohu a nachádzal sa v ťažko prístupnom teréne. Jednotka pomohla naložiť a odniesť pacienta do sanitky. Po skončení zásahu sa príslušníci vrátili na svoju základňu.



04. 11. 2022 Častá – Píla
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode na ceste medzi obcami Častá a Píla. Jednalo sa o dopravnú nehodu jedného motorového vozidla, ktoré sa nachádzalo mimo cesty. Vodič vozidla mal ľahšie zranenia a nachádzal sa mimo vozidla. Po príchode RZP bol odovzdaný do ich opatery. Na vozidle boli vykonané protipožiarne opatrenia a jednotka sa vrátila na svoju základňu.



04. 11. 2022 Modra
Jednotka bola vyslaná k spadnutému stromu na Okružnej ceste v Modre – Harmónii.. Po príchode na miesto udalosti jednotka strom odstránila, cestu sprejazdnila a vrátila sa na svoju základňu.



04. 11. 2022 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k otváraniu bytu na Suvorovovej 12 v Pezinku. Jednotka za asistencie polície byt otvorila. V byte sa nachádzala osoba pod vplyvom liekov. Po odovzdaní bytu sa jednotka vrátila na svoju základňu.



05. 11. 2022 Pezinok – Pezinská Baba
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode v smere na Pezinskú Babu. Prieskumom bolo zistené, že sa jedná dopravnú nehodu troch vozidiel, pričom jedno vozidlo je v priekope. Nehoda bola bez zranení a z vozidiel vytekali prevádzkové kvapaliny. Jednotka na vozidlách vykonala protipožiarne opatrenia a zamedzila vytekaniu kvapalín. Po dokumentovaní nehody sa vrátila na svoju základňu.



05. 11. 2022 Senec
Jednotka bola vyslaná na požiar garáže v Senci na ul. Mierová 2, jednotka po prieskume zistila, že v garáži sa nachádzajú staré knihy a kartóny. Požiar uhasila a vrátila sa na svoju základňu.



05. 11. 2022 Malý Dunaj
Jednotka bola vyslaná do okresu Senec na Malý Dunaj na pomoc pri zachytávaní ropnej škvrny o 22:32 hod. bola jednotka vystriedaná príslušníkmi z hasičskej stanice Senec a  vrátila na svoju základňu.



05. 11. 2022 Pezinok

Jednotke bol nahlásený požiar v Glejovke. Po príchode na miesto jednotka prieskumom zistila, že sa jedna o požiar odpadu. Odpad uhasila a vrátila sa na základňu.



06. 11. 2022 Pezinok
Jednotke bola nahlásená asistencia PZ SR pri otváraní bytu na Záhradnej ulici v Pezinku. Jednotka po príchode pomocou výškovej techniky vnikla do bytu cez okno a otvorila byt zvnútra a vrátila sa na svoju základňu.



07. 11. 2022 Pezinok
Jednotke bola nahlásená dopravná nehoda. Po príchode na miesto bolo zistené, že sa jednalo o dopravnú nehodu bez zranených osôb s vytekajúcimi kvapalinami. Jednotka očistila vozovku pomocou sorbentu, vozidla zabezpečila proti požiaru a vrátila sa na základňu.



09. 11. 2022 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k úniku plynu v Pezinku, ul. Malacká cesta 33. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že malo ísť o únik v 2 poschodovej bytovke so 4bytmi. Jednotka pomocou analyzátora Drager XAM merala koncentrácie plynov na rôznych miestach s negatívnym výsledkom. Po poučení majiteľov bytov sa jednotka vrátila na svoju základňu.



09. 11. 2022 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k úniku plynu do Pezinka ul. Svätoplukova 1. Po príchode na miesto jednotka v 12 – poschodovej bytovke postupne na každom poschodí merala koncentráciu plynov pomocou prístroja Drager XAM ale žiadne zvýšené hodnoty neboli namerané. Skontrolovali aj pivnicu s negatívnym výsledkom. Po poučení majiteľov bytov sa jednotka vrátila na svoju základňu.



09. 11. 2022 Pezinok

Jednotka bola vyslaná k úniku plynu na ul. Svätoplukova 43 v Pezinku. Po príchode na miesto jednotka začala meranie koncentrácie plynov pomocou prístroja Drager XAM s negatívnym výsledkom. Jednotka sa po poučení vrátila na svoju základňu.



12. 11. 2022 Pezinok

Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode osobného motorového vozidla a motorky na ulici Obrancov mieru – Komenského. Po príchode na miesto sa prieskumom zistilo, že sa jedná o nehodu os. vozidla a motocykla. Vodič motocykla bol zranený, jednotka poskytla predlekársku pomoc do príchodu RZP. Vozidlo bolo zabezpečené proti vzniku požiaru. Po zdokumentovaní nehody políciou sa jednotka vrátila na svoju základňu.



12. 11. 2022 Senec
Jednotka bola vyslaná na asistenciu PZ SR pri samovražde na ulici Svätoplukovej 33 v Senci. Počas jazdy na výjazd bola jednotka odvolaná na svoju základňu.



13. 11. 2022 Pezinok
Hasičskej jednotke bola nahlásená dopravná nehoda jedného motorového vozidla v Pezinku na Pánskom chodníku. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že vodič len zišiel z cesty a nevedel sa na ňu dostať späť. K zraneniu osôb ani poškodeniu vozidla neprišlo. Hasiči pomohli dostať vozidlo naspať na cestu a vyrazili k ďalšiemu výjazdu.



13. 11. 2022 Budmerice
Hasičskej jednotke bola nahlásená dopravná nehoda osobného motorového vozidla, ktoré narazilo do elektrického stĺpu v Budmericiach. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že stĺp spadol na priľahlý dom. Hasičská jednotka pomohla naložiť zranenú osobu do sanitky a miesto udalosti zabezpečila proti požiaru. Hasičská jednotka počkala na príchod ZSE, odstránila havarované vozidlo mimo cesty a vrátila sa na svoju základňu.



13. 11. 2022 Modra – Šenkvice
Hasičskej jednotke bola nahlásená dopravná nehoda dvoch osobných motorových vozidiel medzi Modrou a Šenkvicami. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že je jedna osoba zakliesnená vo vozidle a ostatní účastníci nehody sú mimo vozidiel. Zakliesnená osoba bola vyslobodená pomocou hydraulického náradia a odovzdaná ZZS, vozidlá boli zabezpečené proti vzniku požiaru. Po zdokumentovaní nehody boli vozidlá z cesty odstránené a vozovka očistená. Hasičská jednotka sa vrátila na svoju základňu.

Inzercia