LOADING

Type to search

Akvatlon Duatlon Šport

Úspechy športovcov z Triatlonového klubu Pezinok

redaktor tvpk 02 júla 2021

V Pezinku sa konali 26. júna Majstrovstvá SR v duatlone žiakov. Duatlon je kombinácia hneď po sebe nasledujúcich disciplín beh, cyklistika a opäť beh. Konkurencia bola vysoká, keď v žiackych kategóriách sa na štart postavilo rekordných 179 pretekárov z celého Slovenska. 

ŠK TRIATLON Pezinok reprezentovalo 33 športovcov, z toho 29 v žiackych kategóriách. Všetci podali vynikajúce výkony a piatim sa podarilo získať majstrovské tituly. V kategórii mladšie žiačky sa spomedzi 27 pretekárok presadila ROMANA MOZOLOVÁ, ktorá získala 2. miesto a stala sa vicemajsterkou SR v duatlone a tesne po nej dobehla do cieľa EMMA MARKOVÁ, ktorá získala 3. miesto a stala sa druhou vicemajsterkou SR v duatlone mladších žiačok.


V kategórii žiaci nádeje B získal pezinský klub 2 strieborné medaily. MIROSLAVA MARKOVÁ sa umiestnila na 2. mieste a získala titul vicemajsterky SR v duatlone a rovnako sa darilo aj TOBIASOVI PODSTRELENCOVI, ktorý skončil na 2. mieste a získal titul vicemajster SR v duatlone.

Medzi najmladšími, v kategórii žiačky nádeje C získala bronzovú medailu a titul druhá vicemajsterka SR v duatlone MARIANNA BABČANOVÁ, ktorá sa umiestnila na 3. mieste. V kategórii veteránky 2 sa v šprint duatlone umiestnila na 1. mieste GABRIELA DUFFALOVÁ.


V nedeľu 27. júna sa uskutočnil akvatlon v Nitre, kde mal pezinský klub tiež zastúpenie. Akvatlon je kombinácia plávania a behu, ktorý nasleduje hneď po vyplávaní. Najviac sa darilo TOBIASOVI SINGHOFFEROVI, ktorý sa na svojom vôbec prvom absolvovanom akvatlone umiestnil na výbornom 3. mieste.

Inzercia