LOADING

Type to search

FootGolf Šport

Druhý bronz z EURO FOOTGOLFU aj do Pezinka

redaktor tvpk 11 októbra 2021

Footgolfisti pezinského klubu 1. SFGK Carpathians Slovakia Rastislav Blaško, Tomáš Kikuš a Branislav Thron priviezli do Pezinka už druhú európsku bronzovú medailu, ako členovia národného tímu mužov Slovenska, na 3. majstrovstvách Európy tímov EURO FOOTGOLF 2021 30. septembra – 3. októbra v maďarskom Büku, keď obhájili 3. miesto z 2. ME 2019 v Anglicku.

Z každého tímu proti sebe hrali po jednom traja jednotlivci každý so svojou loptou a tri dvojice hráčov, každá so svojou loptou, teda hralo sa o celkových 6 bodov. Hralo sa na 18 footgolfových jamkách, o to, kto lepšie zahrá jamku, a kto zahral lepšie, mal v mikrozápase jednotlivcov alebo dvojích bod a ak vyhral jednotlivec alebo dvojica svoj zápas, pripisovali si bod pre tím, v prípade remízy sa bod neudeľoval.  Slovensko ako jeden z nasadených 16 tímov vyhralo svoju skupinu po víťazstvách 6:0 nad Luxemburskom, 5:0 nad Portugalskom a remíze 3:3 s domácim Maďarskom. V štvrťfinále vyhralo nad Švajčiarskom 6:0. Finále ušlo Slovensku na posledných dvoch jamkách tretej zostávajúcej dvojice Kikuš – Šimončič,  a tak semifinálový zápas s Veľkou Britániou skončil 3:3. Opakovala však história spred dvoch rokov, kedy Slovensko prehralo semifinálový rozstrel a do finále postupoval náš súper. V boji o bronz  prišlo k repríze súboja s Holandskom, tentoraz Slováci nepripustili rozstrel a vyhrali 3:2. Vo finále vyhrala Veľká Británia nad Francúzskom 3:2. Repete bolo aj v poradí spred dvoch rokov: 1. Veľká Británia, 2. Francúzsko, 3. Slovensko, 4. Holandsko.  Za zmienku stojí, že zo slovanských štátov Slovinsko bolo desiate a Česká republika dvanásta. V slovenskom tíme hral aj Ján Kozák ml., bývalý reprezentačný futbalista a tréner, ktorý si prípisal k bronzovej medaile z 2. majstrovstiev sveta 2016 jednotlivcov v Argentíne aj európsky bronz v tímovke mužov.

Prezident klubu 1. SFGK Carpathians Slovakia Rastislav Blaško bol ako vedúci výpravy národného tímu,  staff manažér reprezentácie  a manažér pre médiá, Tomáš Kikuš a Branislav Thron boli hráčmi v jednej z dvojíc s Martinom Šimončičom zo Slovenského Grobu.



Za zmienku stojí, že na 3. ME sa doplnkovo po prvý raz hrali aj súťaže žien a seniorov – mužov nad 45 rokov. Medzi ženami vybojovala prvú historickú medailu pre Slovensko v tejto kategórii, bronz za 3. miesto Rebeka Režná zo Svätého Jura a medzi seniormi bol najlepším Slovákom na 4. mieste Igor Šimončič zo Slovenského Grobu.


Prezident klubu 1. SFGK Carpathians Slovakia Rastislav Blaško sa pre TV Pezinok vyjadril: “Sme hrdí na to, že náš klub 1.SFGK Carpathians Slovakia prispel k zisku už druhého bronzu na majstrovstvách Európy. Tento raz to bolo ťažšie, lebo sme opäť chceli vybojovať zlato, ale zároveň sme museli obhajovať bronz vo veľmi silnej konkurencii, silnejšej ako pred dvomi rokmi. Na ceste hore sme museli zdolať súperov v skupine a štvrťfinále. V semifinále nás Briti porazili skôr takticky, ako kvalitou hráčov, pretože náš slovenský tím je považovaný v Európe za jeden z najsilnejších. Je to vďaka zanieteniu ľudí, ktorí robia okolo FootGolfu, treba spomenúť kapitána reprezentácie a generálneho sekretára SFGA  Tomáša Bartka, prezidenta SFGA Vila Nemčka, ambasadora FootGolfu na Slovensku Jána Kozáka ml., seneckého viceprimátora Juraja Gubániho, a mnoho mnoho ďalších, vrátane hráčov a priaznivcov nášho klubu, ktorí tvoria národný tím. Veríme, že budeme napredovať, najmä v tejto zvláštnej dobe, kedy FootGolf je možné hrať na verejnom priestranstve a stáva sa tak výnimočným športom pre fyzický, kondičný a duševný rozvoj každého jedinca.”

Inzercia