LOADING

Type to search

Koronavirus Samospráva Voľný čas Život

Pezinčania, buďme aj v prírode disciplinovaní!

redaktor tvpk 09 apríla 2020

Počas blížiacich sa voľných dní očakávame vysoký nápor ľudí v lesoch a viniciach v okolí Pezinka. Máme pochopenie, že v tomto počasí nie je ani možné byť zavretý po celý čas doma. Voľná príroda sa v súčasnej situácii plnej obmedzení stala jediným miestom, kde ľudia môžu tráviť svoj voľný čas a na chvíľu zabudnúť na všetky starosti a problémy, ktoré dnešná doba priniesla.




Nezabudnime však, že v období od 8. do 13. apríla 2020 (vrátane) platí na Slovensku na základe rozhodnutia vlády SR núdzový stav, ktorý obmedzil pohyb a pobyt osôb len v rámci okresu ich bydliska a zakázal pokojné zhromažďovanie väčšieho počtu ľudí. Pristupujme k opatreniam vlády SR zodpovedne a aj v prírode dodržujme tieto základné hygienické a preventívne opatrenia:

• Nestretávajme sa vo veľkých skupinách, ideálne iba v rámci kruhu svojej najbližšej rodiny.
• Nosme všade rúško alebo si zakrývajme tvár a nos inou náhradou. Je to povinné.
• Dodržujme od seba bezpečné odstupy aspoň 2 metre.
• Neporušujme zákaz narábania s otvoreným ohňom, ktorý platí v lesoch od dnes až do odvolania, pretože je teplo a sucho.


Mesto Pezinok osadilo na kľúčových vstupoch do rekreačných oblastí Slnečného údolia a Kučišdorfskej doliny, vstupoch do vinohradov od Fajgalskej cesty a Panského chodníka a na ceste na Pezinskú Babu pri lokalite Stupy informačné tabule upozorňujúce na tieto povinnosti. Ich dodržiavaním chránime seba aj ostatných a prispievame k zastaveniu šírenia koronavírusu.



Kontrolu dodržiavania vyššie uvedených povinností budú počas platnosti núdzového stavu nielen v meste, ale aj v okolitej prírode zabezpečovať príslušníci Mestskej polície Pezinok a Policajného zboru SR v súčinnosti s členmi Dobrovoľného hasičského zboru Pezinok, lesnej stráže, štátnej ochrany prírody a poľovnej stráže.





Prosíme všetky Pezinčanky a Pezinčanov, nepokazme si priaznivý vývoj epidemiologickej situácie, ktorý sme dosiahli vďaka disciplíne počas uplynulých týždňov, nezodpovedným chovaním počas voľných dní Veľkej noci. Slovensko totiž vonkoncom nemá nad koronavírusom vyhraté.

ĎAKUJEME!
Naša jediná vakcína je disciplína!



Zdroj: www.pezinok.sk

Inzercia