LOADING

Type to search

Život

Nové projekty Mestskej polície Pezinok na úseku prevencie

redaktor tvpk 14 novembra 2018

Mestská polícia Pezinok už dlhé roky participuje v oblasti prevencie  prostredníctvom osvety, vzdelávania či výchovy prostredníctvom besied, prednášok, voľno – časových aktivít. V súčasnosti boli preto vytvorené 4 nové projekty s obsiahnutím rôznorodých  a hlavne najviac ohrozených vekových kategórii:

Projekt „Veď to už aj škôlkar vie ☺“    je projekt  určený pre deti predškolského veku. Projekt  je zložený z viacerých samostatných tém a aktivít, ktoré tvoria celok preventívneho programu. Už v tomto veku je dôležité dieťaťu vštepovať, že svoje zdravie si treba chrániť a vážiť, že svet v ktorom žijeme, skrýva aj rôzne nástrahy a nebezpečenstvá. Deti by sa teda mali v rámci svojich možností a pomocou našich preventívnych programov naučiť  ako takýmto nástrahám a nebezpečenstvám predchádzať.

Projekty „ Šikovní školáci I.“ a „ Šikovní školáci II“ sú  určené pre žiakov I. stupňa a II. stupňa na základných školách. Projekty sa skladajú sa z viacerých tém a cieľom je hlavne eliminácia sociálno-patologických javov. Deti získajú nové informácie, vybudujú si správny postoj,  dokážu  premyslene regulovať vlastné konanie a správanie, budú zvládať ochranu vlastného zdravia a vedieť sa  orientovať v danej problematike či ohrozujúcich situáciách.

Projekt „ Mať pocit bezpečia“ je určený pre seniorov. Cieľom projektu je zvýšenie informovanosti a možnosti ochrany proti najčastejšie sa vyskytujúcemu druhu kriminality, s preventívnymi zásadami bezpečného  správania sa pri kontakte rizikovými skupinami obyvateľov a bezpečnosťou  cestnej premávky.

Bližšie informácie  ohľadne projektov na emaile:  Lucia.Korytarova@msupezinok.sk

 

Inzercia