LOADING

Type to search

Šport Volejbal

V Pezinku sa v apríli uskutoční druhé kolo kvalifikácie žien do 20 rokov vo volejbale

redaktor tvpk 30 januára 2024

Po tom, ako slovenské reprezentantky do 20 rokov postúpili z tretieho miesta turnaja MEVZA do druhého kola kvalifikácie o postup na ME, CEV rozhodla, že dejiskom jedného z turnajov bude Slovensko.


SVF sa uchádzala o organizáciu tohto podujatia a za dejisko turnaja si zvolila Pezinok, kde ho zorganizuje s podporou primátora mesta Romana Mácsa a miestneho klubu ŠVK. Termín konania turnaja bude od 5. do 7. apríla 2024.


“Po všetkých troch zonálnych kvalifikáciách na ME sme sa po nejakom čase opätovne rozhodli uchádzať o organizáciu domáceho turnaja kvalifikácie ME U20, pričom sme vybrali družstvo, ktoré potvrdilo v turnaji MEVZA, že ma výkonnosť na to, aby sme pri prípadnom pridelení turnaja vytvorili reálne domáce podmienky na možný boj o postup na finálový turnaj ME. Som rád, že CEV potvrdilo, že máme podmienky a kredit na pridelenie tohto turnaja. K tomu by som rád vyzdvihol aj primátora Pezinka Romana Mácsa a zodpovedného manažéra v meste Pezinok pána Ryšavého, že ich záujem a podpora tohto významného podujatia bola tak významná, že sme požiadali v prihláške o mesto Pezinok. Uspeli sme na medzinárodnom poli a teraz je čas na športovú a organizačnú stránku. Verím, že družstvo môže postúpiť,” povedal prezident SVF Marek Rojko.


Zdroj: Slovenská volejbalová federácia

Inzercia