LOADING

Type to search

Dobrovoľnictvo Prevencia Zdravý životný štýl Život

Pezinok bude opäť jednou zo zastávok cyklomaratónu Od Tatier k Dunaju

redaktor tvpk 29 mája 2024

Pezinok sa tento rok stane zastávkou už 10. ročníka osvetového podujatie Od Tatier k Dunaju, ktoré upozorňuje na príznaky ochorenia skleróza multiplex a apeluje na včasnú diagnostiku a liečbu. Pacienti s touto diagnózou a ich sympatizanti sa každoročne inou trasou vyberú na cyklojazdu po Slovensku.

Cieľom podujatia Od Tatier k Dunaju je rozšíriť povedomie o tejto diagnóze, príznakoch, liečbe, a tým pomôcť k včasnej diagnostike i podpore pacientov s týmto ochorením. Pridanou hodnotou je športový zážitok, ktorý láka stovky podporovateľov po celom Slovensku.


Trasa pretekov Od Tatier k Dunaju povedie v nedeľu 2. júna aj cez Pezinok. Účastníkov budete môcť privítať a povzbudiť v tento deň približne o 15.30 hod. na Radničnom námestí.

V nedeľu 2. 6. 2024 v čase od 12.00 – 18.00 hod. na pešej zóne na Radničnom námestí nájdete aj stánok Všeobecnej zdravotnej poisťovne, kde návštevníci budú mať možnosť odmerať si tlak, kyslík krvi a zistiť rakovinu hrubého čreva – meranie na prístroji Inbody. K dispozícii bude aj výživové poradenstvo a klientske poradenstvo, a to všetko zdarma.

Inzercia