LOADING

Type to search

Film Hudba Kino Kultúra Pre deti

Zažite v Pezinku v sobotu 11. marca NOC OSCAROV 2023

redaktor tvpk 24 februára 2023

Už 95 rokov je udeľovanie Oscarov oslavou filmového remesla. Každý filmový fanúšik netrpezlivo odhaduje, kto si odnesie domov Zlatú sošku. Pri tejto príležitosti pripravilo Pezinské kultúru centrum v sobotu 11. marca 2023 podujatie NOC OSCAROV PEZINOK.



PROGRAM – NOC OSCAROV PEZINOK


  • 14.00 – 0.50 – maratón filmov nominovaných na Oscara 2023 (Kocúr v čižmách: Posledné želanie, Trojuholník smútku, Top Gun: Maverick, Fabelmanovci, Duchovia inisherinu)




  • 16.00 – 19.00 – Workshop – Ako sa tvorí krátky film – jedinečná príležitosť pre filmuchtivých nadšencov od 9 rokov! Odhalíme tajomstvo filmovej tvorby na vlastnej koži a vytvoríme spolu krátky hraný film od námetu po premietanie. Večer plný tvorby, filmu, tímovej práce a hier pod vedením lektora a animátora zavŕšime spoločnou prespávačkou priamo v Pezinskom kultúrnom centre! 
  • 18.00 – Filmový kvíz – Kvíz oskarových filmov – ak si naozaj znalec, alebo je jeden v tvojom 1 – 4 člennom tíme, odnesieš si domov svojho vlastného OSCARA. V dvoch kolách otázok – Najlepší režisér a Najlepší film, zažiješ romantiku (tento film milujem), thriller (mám to dobre?) a možno i horror (mám okno!), ale celkom určite si užiješ kus zábavy. Ocitneš sa vo svete skvelých filmov pri hľadaní odpovedí na 10 otázok v každom kole, a dozvieš sa i pár pikošiek zo života slávnych či zákulisia natáčaní filmov. Vzhľadom na to, že počet miest je obmedzený, tímy si musia vopred urobiť rezerváciu na mailovej adrese zuzana.hyllova@pkcpezinok.sk



  • 24.00 – DREAMS SCENES PEZINOK – celonočný prespávací koncert – zakončenie podujatia Noc Oscarov. Oscarová noc premietaním filmov neskončí, môžete si doniesť pyžamo a vo veľkej sále Domu kultúry následne prespať na jedinečnom celonočnom prespávacom koncerte. Bude to netradičný typ koncertového zážitku, počas ktorého hrá jemná živá elektronická hudba celú noc. Návštevníci si prinesú vlastné pyžamá, spacáky, karimatky a keď ráno hudba dohrá, dajú si spoločné raňajky. Pri hudbe sa bude dať meditovať, relaxovať až zaspať, hrať bude potichu a kvadrofónne, v spánku bude masírovať. Ráno sa poslucháči zobudia zo zdieľanej skúsenosti častokrát osviežení, hlboko odpočinutí –  avšak takáto noc vie byť aj silný zážitok, pre ktorý nemusíte urobiť nič iné, než spať. 
  • Hrať vám budú hudobníci združení okolo Dream Scenes Bratislava: Alapastel, Kikon, Vesmír a technická obsluha (Charon Me a Gabika).

Inzercia