LOADING

Type to search

Príroda vinárstvo Vinohraníctvo Život

V sobotu 1. júla sa môžete tešiť na podujatie Víno a levanduľa

redaktor tvpk 29 mája 2023

Združenie pezinských vinohradníkov a vinárov organizuje v sobotu 1. júla 2023 v čase od 15.00 do 21.00 v lokalite pod Starou horou v Pezinku podujatie Víno a levanduľa.

Milovníci vína a prírody budú mať možnosť navštíviť jedinečné prostredie malebnej vinohradníckej lokality. Územie kameníc pod Starou horou v Pezinku je ideálnym miestom pre ochutnávanie vína v jeho prirodzenom prostredí. Svoju produkciu budú prezentovať miestni vinári. Ochutnávanie vína návštevníci zavŕšia prehliadkou unikátneho, odrodovo pestrého vinohradu rodiny Vladimíra Píša. Vinohrad je vysadený na kamenných terasách Starej hory. Snúbi sa v ňom vinič s rôznorodou skladbou pôvodnej, ale aj stredomorskej flóry, predovšetkým výsadbou levandule.




Organizátori zabezpečia pre hostí okrem dobrého vína aj malú ponuku gastronómie. Predpredaj vstupeniek nerealizujeme. Lokalita je otvorená a prístupná verejnosti.Pohár s taštičkou na ochutnávanie vína v cene 5,-€ bude možné zakúpiť na základných prístupových miestach.Za samotnú ochutnávku vína zaplatia návštevníci priamo jednotlivým vinárom.

Inzercia