LOADING

Type to search

Region Školstvo Život

Príďte si vybrať vysnívanú školu na Deň župných škôl v Bory Mall 2023

redaktor tvpk 03 októbra 2023

Chemici, kuchári, pekári, informatici, elektrotechnici, kvetinári či kaderníci na jednom mieste. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opätovne pripravil prezentáciu stredných škôl. Obľúbené podujatie Deň župných škôl sa uskutoční v piatok 13.10.2023 v bratislavskom nákupno-zábavnom centre Bory Mall. Žiaci základných škôl, rodičia, pedagógovia, východní poradcovia, ako aj široká verejnosť môžu stredoškolákom a pedagógom župných stredných škôl klásť počas dňa zvedavé a zaujímavé otázky.

„Výber strednej školy je jedno z najdôležitejších rozhodnutí mladého človeka. A nie je nič lepšie, ako sa stretnúť osobne priamo s pedagógmi i žiakmi a získať informácie z prvej ruky. Toto podujatie organizujeme už dvanástykrát. Som presvedčený, že aj vďaka tomu si žiaci vedia zvoliť tú najlepšiu školu pre svoju budúcnosť. Považujem za dôležité, aby sa mladí ľudia vedeli po škole nielen zamestnať, ale aby ich budúca profesia aj bavila. Výberu treba preto venovať dostatočnú pozornosť,“ povedal predseda BSK Juraj Droba.

Tradičné župné podujatie sa v nákupno-zábavnom centre Bory Mall uskutoční od 9:00 do 19:00 hod. Počas dňa sa na jednom mieste stretnú všetky stredné odborné školy a gymnáziá v pôsobnosti BSK. Vybrať si môžete z 13 gymnázií (z nich 8 má aj bilingválne triedy), jednej športovej školy, 6 priemysloviek, z 12 technických odborných škôl, zo 4 obchodných a z 1 hotelovej akadémie, zo 7 odborných škôl zameraných na služby, z 5 umeleckých škôl, 2 zdravotníckych a 3 pedagogických škôl.

Deň župných škôl v Bory Mall je určený pre žiakov 8. a 9. ročníkov základných škôl, ako aj zanietených, odhodlaných a kvalifikovaných učiteľov, pedagogických poradcov, rodičov, ale aj pre širokú verejnosť. Cieľom je bližšie sa oboznámiť so strednými školami, zorientovať sa v ponuke a umožniť žiakom ľahšie si vybrať správnu školu – teda takú, ktorá ich zaujme a bude baviť.

Inzercia