LOADING

Type to search

Aktuálne Cyklistika Šport

Pezinkom prejdú v nedeľu 20. augusta cyklistické preteky L´etape Slovakia. Súčasťou pelotónu bude aj víťaz Stanley Cupu Zdeno Chára

redaktor tvpk 17 augusta 2023

V nedeľu 20. augusta sa bude konať 3. ročník cyklistických pretekov L´ETAPE SLOVAKIA BY TOUR DE FRANCE – RACE. Hlavné preteky v celkovej dĺžke 112km a prevýšením 1 700m budú prechádzať aj Pezinkom. Samotná trasa je vedená z centra Bratislavy (Eurovea) cez Devín – Devínska Nová Ves – Stupava – Borinka – Lozorno – Jablonové – Pernek – Pezinská Baba- vinicami nad Pezinkom – Limbach, cez Malé Karpaty do cieľa na Kamzíku.

Do pretekov je prihlásených viac ako tisíc účastníkov, medzi ktorými diváci budú mať možnosť vidieť na vlastné oči aj víťaza Stanley Cupu s Bostonom bývalého slovenského reprezentanta v ľadovom hokeji Zdena Cháru, ktorý bude štartovať pod číslom 33.


Cyklistické preteky, ktoré budú mať prejazd mestom a to na trase v smere od Pezinskej Baby po Malackej ceste – okolo golfového odpaliska (Zumberská) – Pánsky chodník – odbočka na Vinohradnícky chodník – koniec VNCH pri psom kútiku – zabočia smer Limbach na Fajgalskej ceste. Časový predpoklad prejazdu pretekárov na Pezinskej Babe je v čase od 08:40 – 10:55 a následne Pezinkom v čase od  09:05 -11:15 hod.


V prípade záujmu povzbudzovať pri trati je odporúčanie byť na mieste minimálne 15 minút skôr ako sú plánované časy prejazdov prvých pretekárov. Novinkou je aj prejazd ŠKODA Karavany, ktoré budú rozdávať reklamné predmety pre návštevníkov (cca. 15 min pred prvými pretekármi)



Viac info nájdete na www.letapeslovakia.sk

Inzercia