LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť pezinských hasičov

redaktor tvpk 02 júna 2022

Zásahová činnosť hasičskej jednotky  Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od  23. 05. 2022 – 29. 05. 2022

24. 05. 2022 Vištuk

Jednotka bola  vyslaná s dvomi kusmi techniky k požiaru osobného motorového vozidla do obce Vištuk. Po príchode na miesto udalosti začala jednotka požiar likvidovať jedným vysokotlakým prúdom. Po likvidácii požiaru bolo miesto udalosti odovzdané zisťovateľovi vzniku požiarov. Následne sa jednotka vrátila na svoju základňu.



25. 05. 2022  Modra – Vinosady

Jednotka bola  vyslaná s jedným kusom techniky na dopravnú nehodu v Modre smer Vinosady. Jednalo sa o dopravnú nehodu dvoch osobných motorových vozidiel. Jedno bolo mimo vozovky. Príslušníci počkali na odťahovú službu a následne odstránili prevádzkové kvapaliny z cesty. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.


26. 05. 2022 Bratislava

Jednotka bola  vyslaná na Bottovu ulicu v Bratislave na humanitárnu pomoc, prevoz ukrajinských občanov do ubytovacích zariadení. 

27. 05. 2022 Pezinok

Jednotka bola  vyslaná s jedným kusom techniky na požiar kríka, ktorý sa nachádzal na Bottovej ulici v Pezinku. Po uhasení požiaru sa jednotka vrátila na základňu. 

28. 05. 2022 Častá

Jednotka vykonala  taktické cvičenie s námetom požiaru spálne v MŠ Častá. Výjazd bol vykonaný s technikou MB Atego 1+3 a MB Atego AR39 1+1. Boli vyrozumené aj DHZO Častá, Budmerice a Doľany. Vstup do budovy bol vykonaný s jedným C prúdom. Deti boli vyvedené, v budove ostali 3 osoby. Dve sa evakuovali pomocou výškovej techniky a jedna pomocou nosidiel. Priestory boli odvetrávané. Po nahlásení likvidácie požiaru, jednotka zbalila vecné prostriedky a vrátila sa na základňu.

28. 05. 2022 Báhoň

Jednotka bola  vyslaná k požiaru porastu na Železničnej ulici pri trati v obci Báhoň. Výjazd bol vykonaný s technikou T815-7 1+2. Po príchode sa na mieste nachádzala jednotka DHZO Báhoň. Jednotka hasila požiar za použitia vysokotlakého prúdu a jednoduchých vecných prostriedkov. Po likvidácii požiaru obidve jednotky zbalili vecné prostriedky a vrátili sa na základňu.

28. 05. 2022 Senec

Jednotka bola  vyslaná k dopravnej nehode na Diaľničnej ceste v Senci, bez zranenia. Výjazd bol vykonaný s technikou MB Atego 1+3. Po príchode sa na mieste nachádzala jednotka z HS Senec. Jednotke z HS Senec boli poskytnuté metly a sorpčné materiály. Po zasypaní prevádzkových kvapalín z nehody a zbalení vecných prostriedkov sa jednotka vrátila na základňu.


28. 05. 2022 Pezinok – Grinava

Jednotka bola  vyslaná k dymeniu pri jazerách v Grinave vo vinohradoch. Výjazd bol vykonaný s technikou T815-7 1+2. Po príchode bolo zistené, že sa jedná o požiar suchého porastu o rozlohe cca 25m2. Na likvidáciu bol použitý jeden D prúd. Po likvidácii požiaru a zbalení vecných prostriedkov návrat na základňu.

28. 05. 2022 Vištuk 

Jednotka bola  vyslaná na požiar pri jazere v obci Vištuk. Výjazd bol vykonaný s technikou T815-7 1+2. Po príchode bol na likvidáciu požiaru použitý jeden vysokotlaký prúd a jednoduché hasiace prostriedky. Po likvidácii požiaru sa jednotka presunula k vodnému zdroju a následne na základňu.


29. 05. 2022 Pezinok 

Jednotke bol  nahlásený požiar kontajneru v areáli Psychiatrickej nemocnice P. Pinela v Pezinku. Po príchode na miesto jednotka prieskumom zistila, že sa jedná o požiar  veľkokapacitného kontajnera. Jednotka požiar likvidovala jedným vysokotlakým prúdom a vrátila sa na svoju základňu. 

Inzercia