LOADING

Type to search

Hudba Kultúra

Šansónový večer s Marcelou Laiferovou si bude môcť užiť v Pezinku 15. decembra

redaktor tvpk 10 novembra 2022

Spríjemnite si čas Adventu a príďte 15. decembra o 18,00 hodine do Domu kultúry v Pezinku. Zavíta k nám prvá dáma slovenskej populárnej hudby Marcela Laiferová. Tentoraz však nie so svojim klasickým populárnym repertoárom, ale so šansónmi a koledami.


LECA production v tomto roku uviedla do života CD Šansóny Marcely Laiferovej, ktoré na koncerte odznejú v klavírnom sprievode Ľubomíra Dolného, dirigenta bratislavskej Novej scény. Legendárny režisér Jozef Bednárik s partiou nadšencov v roku 2011 založil Šansónový klub. Marcela Laiferová patrila k tým interpretom, ktorí boli v klube od jeho začiatkov. Vďaka režisérovi Bednárikovi sa dostala k tomuto žánru.


Šansón, to nie je len obligátna melodická pesnička, spievaná po francúzsky. Šansón je herecká pesnička alebo sentimentálne spievaná poézia, hudobno-dramatická ária či vokálny monológ. Môže sa ním stať aj klasická pieseň Franza Schuberta (ak ju spieva dobrá herečka), židovský klezmer-kuplet, dramatické tango, brechtovský song, ária z muzikálu, kabaretné spevácke číslo alebo pesnička Leonarda Cohena. Šansóny, ktoré Jozef Bednárik vyberal pre hercov a spevákov vrátane popovej legendy Marcely Laiferovej boli všetky pretextované do slovenčiny, na tom mu veľmi záležalo, aby poslucháč rozumel. Šansónový večer v Pezinku organizátori venujú Pocte Jozefovi Bednárikovi.



A keďže sa koncert koná na sklonku roka, v najkrajšom čase Adventu, bude repertoár doplnený o ďalšie krásne vianočné piesne a koledy.

Inzercia