LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť hasičov v okrese Pezinok

redaktor tvpk 08 júna 2022

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 30. 05. 2022 – 05. 06. 2022



30. 05. 2022 Limbach

Jednotke bol nahlásený požiar lesa nad Limbachom-oblasť Šenkárka. Po príchode do hlásenej oblasti príslušníci nenašli žiadne požiaroviská. Po detailnejšom preskúmaní oblasti sa vrátili na základňu.

31. 05. 2022 Pezinok – Šenkvice

Jednotke bol nahlásený požiar poľovníckeho posedu v Pezinku smer Šenkvice. Jednotka hasila vysokotlakovým prúdom a po uhasení sa vrátila na základňu.

31. 05. 2022 Doľany

Jednotke bol nahlásený únik neznámej látky na pozemku za obcou Doľany smerom na Orešany. Po príchode na miesto sa zistilo, že na mieste sa nachádzajú nádoby s neznámou látkou a na zemi na pozemku sú narôznych miestach mastné fľaky nezistenej látky. Podľa zápachu sa jednalo o naftu a olej. Látky boli nasiaknuté v kamennej drti Pre identifikáciu látky jednotka počkala na ekologický automobil z HS Dúbravka. Po konzultácií s pracovníkom životného prostredia jednotka vyčkala na príchod enviromentálnej jednotky polície a na príchod pracovníka životného prostredia. Na miesto sa dostavil aj majiteľ pozemku, ktorý objasnil o akú látku sa jedná. Išlo o separačný olej a čiastočne aj o naftu. Jednotka sa po konzultácií s pracovníkom životného prostredia vrátila na svoju základňu.

01.6. 2022 Pezinok

Jednotke bol nahlásený požiar v objekte bývalej Regeny v Pezinku. Jednotka po dostavení sa na miesto zistila ,že sa jedná o požiar odpadu. Jednotka požiar uhasila a vrátila sa na základňu.

02. 06. 2022 Svätý Jur

Jednotke bol nahlásený výjazd technickej pomoci inšpekcii životného prostredia a MsP Svätý Jur. Jednalo sa o kalnú vodu v záchytnej nádrži. Po skontrolovaní toku potoka sa jednotka vrátila na základňu.


03. 06. 2022 Bratislava

Jednotka bola vyslaná na Bottovu ulicu 7 v Bratislave na humanitárnu pomoc, prevoz ukrajinských občanov.

04. 06. 2022 Pezinok

Jednotka bola vyslaná s jedným kusom techniky na Malackú cestu v Pezinku na požiar osobného vozidla. Vozidlo sa nachádzalo vedľa hlavnej cesty vo vinohrade v tretej fázy horenia. Na miesto udalosti sa dostavila polícia a ZPP. Po uhasení sa jednotka vrátila na svoju základňu.

05. 06. 2022 Modra – Harmónia

Jednotka bola vyslaná do lokality – Kamenné vráta, kde mala preveriť požiar z tlejúceho ohniska. Jednotke sa pri ceste na miesto pokazila technika a musela počkať na dovezenie náhradného stroja, s ktorým vykonali v danej lokalite prieskum. Nakoľko žiadne známky horenie nenašli, tak sa vrátili na svoju základňu.

05. 06. 2022 Pezinok

Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode osobného motorového vozidla a motocykla na Myslenickej ulici v Pezinku. Jednotka po príchode na miesto spravila protipožiarne opatrenia, poskytla predlekársku pomoc, pomáhala pri odstraňovaní havarovaných vozidiel a regulovala dopravu. Na miesto udalosti sa dostavila polícia a RZP. Jednotka sa po odovzdaní miesta udalosti polícií vrátila na základňu.

05. 06. 2022 Pezinok

Jednotka bola vyslaná na požiar porastu v lokalite Za Dráhou v Pezinku. Jednotka po príchode na miesto požiar lokalizovala, následne likvidovala a vrátila sa na svoju základňu.

Inzercia