LOADING

Type to search

Pre deti Samospráva Seniori Život

Preventívne opatrenia v školách a sociálnych zariadeniach v Pezinku v súvislosti s koronavírusom

redaktor tvpk 06 marca 2020

Školský úrad a Referát sociálnej starostlivosti mesta Pezinok informovali všetky školy, školské zariadenia (vrátane súkromných školských zariadení), zariadenia sociálnych služieb a denné centrá seniorov v pôsobnosti mesta o usmerneniach Úradu verejného zdravotníctva SR, Bratislavského samosprávneho kraja aj Zdravotnej pracovnej služby FALCK k novému koronavírusu a ochoreniu COVID-19.

 

 

Všetky školy, zariadenia sociálnych služieb a denné centrá v pôsobnosti mesta sa zamerali na zvýšenie hygieny a dezinfekcie priestorov týchto zariadení, najmä umývanie podláh, kľučiek a dodržiavanie prevencie, pokiaľ ide o umývanie rúk a pod.

 

 

Školy sledujú žiakov, ktorí sa vrátili zo zasiahnutých regiónov a v prípade podozrenia informujú rodičov so žiadosťou o izoláciu dieťaťa od iných detí. Toto opatrenie sa týka aj zamestnancov školských zariadení.

 

 

 

 

Rodinní príslušníci klientov umiestnených v Zariadení opatrovateľskej služby mesta Pezinok boli požiadaní o obmedzenie návštev na nevyhnutné minimum, ako aj o to, aby v prípade akýchkoľvek zdravotných problémov svojho rodinného príslušníka nenavštevovali. Informácie o zvýšení hygieny dostali aj všetci zamestnanci zariadení sociálnych služieb a denné centrá v pôsobnosti mesta.

 

 

 

DÔLEŽITÉ KONTAKTY

Pre verejnosť sú k dispozícii infolinky a emailové kontakty s nepretržitou prevádzkou, prostredníctvom ktorých poskytujú epidemiológovia aktuálne informácie aj odpovede na rôzne otázky občanov súvisiace s novým koronavírusom:

Úrad verejného zdravotníctva SR
• infolinka: 0917 222 682
• email: novykoronavirus@uvzsr.sk

 

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave:
• tel. č.: 0917 426 075
Všetky informácie v špeciálnej sekcii internetovej stránky mesta venovanej novému koronavírusu budeme priebežne aktualizovať v súlade s odporúčaniami zodpovedných štátnych orgánov.

Inzercia