LOADING

Type to search

Projekty Samospráva Seniori Život

Mestská iniciatíva “Pozdrav z Pezinka pre starkých”

redaktor tvpk 30 apríla 2020

Urobte radosť svojim drahým blízkym alebo starkým v sociálnych domovoch jedinečnou osobnou pohľadnicou s ovečkou alebo zajačikom. Bude to ľahké, možno aj trochu výzva, no veríme, že to bude najmä pekná zábava a milé prekvapenie v schránke všetkých starkých. 



Túto špeciálnu pohľadnicu môžu vytvoriť ľahko deti, prípadne s Vašou pomocou a podľa vlastnej fantázie.  Pezinskí skauti Vám priamo domov v rámci Pezinka doručia objednaný balíček, v ktorom nájdete všetko potrebné na tvorbu a tiež na odoslanie Vašej krásnej hotovej pohľadnice. Nemusíte ísť ani na poštu.



Balíček Jarný pozdrav ukrýva:

  • pohľadnicu v estetickom formáte s predtlačeným obrázkovým motívom a predznačeným miestom na adresu a veselú povzbudivú správu
  • set dekoratívnych komponentov na tvorbu zvieratka a krajinky
  • poštovú známku a recyklovateľnú obálku

Stačí si balíček pre Jarný pozdrav objednať TU (formulár):
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEKNtVddIWWOqfV8hqnetBX_aLK1N5PYkVfXkmjjVeVEJcOw/viewform?fbclid=IwAR0rZUYjZhEWRjy25kAJISMNf9KeAZMGLRUVvcHoHaDegLF22qhgTiHxV5c

Cena pohľadnicového balíčka je 2,50 Eur, no jeho hodnota je nevyčísliteľná.




AKO NA TO:

  • Najskôr napíš svoju správu a vypíš adresáta, až potom dotvor obrázok, pretože by sa Ti mohlo po vytvorení Tvojho dielka horšie na druhú stranu písať.
  • Keď budeš mať hotovo, môžeš poslať pozdrav vlastnej babičke alebo dedkovi.
  • Môžeš urobiť aj úžasný dobrý skutok a poslať pozdrav do niektorého z domovov, v ktorom žijú často aj starkí, ktorí už rodinu nemajú a sú celkom sami. Určite sa veľmi potešia. Meno v tomto prípade nevypisuj, o to sa už postarajú opatrovatelia v domove, oni presne vedia, kto z nich je na svete sám.
  • Potom už len stačí pohľadnicu doručiť na niektorú z uvedených adries pezinských domovov, alebo kontaktuj viceprimátorku Máriu Wagingerovú cez FB messenger, https://www.facebook.com/profile.php?id=100011281081995, ktorá Tvoj pozdrav po dohodne pošle priamo z pezinskej radnice.


ADRESY SOCIÁLNYCH DOMOVOV A ZARIADENÍ V PEZINKU

Domov sociálnych služieb
Hrnčiarska 37
902 01 Pezinok

Zariadenie opatrovateľskej služby
Komenského 16
902 01 Pezinok

Casa Slovensko
Kučišdorfská Dolina 6
902 01 Pezinok


Touto ďalšou mestskou iniciatívou chceme podporiť vdovy a vdovcov z občianskeho združenia Súčasť života, ktoré vzniklo v roku 2019 v Pezinku. Autorka projektu Beata Bobulová spolupracuje s výtvarníkmi z nášho regiónu, ktorí tvoria dizajn dekorácií, navrhujú druh a kvalitu použitých prevažne ekologických materiálov, napríklad odpadové drevo z konárov stromov, a tiež postup tvorby na zdokonaľovanie zručností detí predškolského a mladšieho školského veku. Následne sa do procesu zapájajú ovdovené ženy a muži s deťmi, ktorí prácou z domu pripravujú kompletné edukatívne sety a pomôcky na tvorbu darčekových dekorácií nielen pre materské školy, ale aj pre rôzne filantropicky zamerané firmy. Výťažok z predaja smeruje práve naspäť do týchto rodín.  Iniciatíva “Pozdrav z Pezinka pre starkých” je pod záštitou zástupkyne primátora mesta Pezinok Márie Wagingerovej, ktorá je zároveň aj jej priamou organizátorkou.

Inzercia