LOADING

Type to search

Koronavirus Region Samospráva Život

DSS v Pezinku sa personálne stabilizuje

redaktor tvpk 20 apríla 2020

V sobotu 18. apríla sa v Pezinku stretli na neformálnom pracovnom stretnutí primátor Pezinka Igor Hianik a predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba. Cieľom tohto stretnutia bolo vzájomné informovanie sa o aktuálnej situácii a prijatých opatreniach v súvislosti s epidémiou koronavírusu v Domove sociálnych služieb a zariadení pre seniorov na Hrnčiarskej ulici v Pezinku (DSS Pezinok) v pôsobnosti BSK.


Obom stranám – mestu aj kraju – záleží na čo najskoršej stabilizácii situácie v DSS i na zamedzení ďalšieho šírenia koronavírusu v meste. Preto sa I. Hianik a J. Droba dohodli na vzájomnej spolupráci a koordinácii svojich postupov.


Mesto Pezinok bude prostredníctvom primátora priebežne informovať BSK o postupe a opatreniach mesta, lokálnej situácii či otázkach obyvateľov napr. ohľadne DSS Pezinok. Z uvedeného dôvodu bude primátor Pezinka členom Krízového štábu BSK. Vďaka tomu bude mesto vedieť informovať aj obyvateľov o opatreniach župy na zamedzenie šírenia koronavírusu v Pezinku.


Ako (19. apríla) informoval Úrad BSK v svojej tlačovej správe, do DSS v Pezinku nastúpila včera krízová manažérka, ktorá sem prišla z BSK, s ďalšími personálnymi posilami. Prioritou krízového vedenia DSS je:

• posilnenie personálnych kapacít,
• celková stabilizácia situácie,
• zavedenie ochranných opatrení v zariadení.


V DSS v Pezinku je momentálne 62 klientov, o ktorých sa stará 21 zamestnancov. Pozitívne testovaní klienti sú už v tejto chvíli fyzicky oddelení od tých s negatívnym výsledkom. Tým sa aj riziko prenosu vírusu znížilo na minimum.


Samosprávny kraj zároveň informoval, že po dohode s regionálnym hygienikom našiel také riešenie, aby všetci klienti DSS zostali v Pezinku. To znamená, že DSS nebude fungovať ako karanténne zariadenie kraja pre klientov s COVID-19.

“Chcem sa pripojiť k slovám predsedu BSK J. Drobu a poďakovať sa aj v mene nášho mesta zamestnancom župného Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov v Pezinku za ich statočnosť a obetavú starostlivosť o klientov zariadenia v predchádzajúcich neľahkých dňoch. Tam, kde to bude v našich silách, budeme župe nápomocní, aby sa situácia v DSS čo najskôr stabilizovala ,” uviedol k nástupu nového krízového vedenia do DSS Pezinok primátor mesta I. Hianik.



Všetky ďalšie podrobnosti o najbližších krokoch BSK v DSS Pezinok nájdete v priloženej tlačovej správe BSK.

Zdroj: www.bratislavskykraj.sk/ 19. 4. 2020

Posilnenie personálnych kapacít, stabilizácia a ochranné opatrenia. To sú priority krízovej manažérky, ktorá nastúpila v sobotu do zariadenia sociálnych služieb v Pezinku.

V Domove sociálnych služieb (DSS) a Zariadení pre seniorov (ZpS) na Hrnčiarskej v Pezinku je momentálne 62 klientov, o ktorých sa stará 21 zamestnancov. Samosprávny kraj pôvodne uvažoval s riešením, že zdraví klienti budú presunutí do iného zariadenia, ale po dohode s regionálnym hygienikom našiel také riešenie, že všetci klienti zostanú v Pezinku. Pozitívne testovaní klienti sú už v tejto chvíli fyzicky oddelení od tých s negatívnym výsledkom. Tým sa aj riziko prenosu vírusu znížilo na minimum.


Spoločne s krízovou manažérkou, ktorá sa presunula z úradu Bratislavského samsprávneho kraja, nastúpili do zariadenia ešte opatrovateľka, zdravotná sestra a terapeutka. Zajtra posilnia personál ďalší traja zamestnanci – opatrovateľka, zdravotná sestra a terapeutka. Pôvodný personál v najbližších dňoch doplnia ich kolegovia, ktorým sa končia PN či karanténa.

V najbližších hodinách prejdú obidve z budov hĺbkovou dezinfekciou. Bratislavská župa dnes do zariadenia donesie ďalšie osobné ochranné pracovné prostriedky.

Aj touto cestou chcem ešte raz poďakovať zamestnancom zariadenia, ktorí sa obetavo dňom i nocou starajú o klientov. V tejto chvíli je pre nás najdôležitejšia stabilizácia a nastavenie procesov a systém striedania zmien vo vnútri zariadenia. To má na starosti krízové vedenie zariadenia. V prvom rade potrebujeme overiť, ktoré zo sťažností, ktoré sa v posledných dňoch objavili, sa zakladajú na pravde,“ zhrnul predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.


Zdroj: fb Mesto Pezinok

Inzercia