LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť pezinských hasičov

redaktor tvpk 25 februára 2019

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 11. 02. 2019 – 24. 02. 2019

 

 

13. 02. 2019 Pezinok – Viničné
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode Pezinok smer Vinične. Jednalo sa o zrážku dvoch motorových vozidiel. Po ukončení zásahu sa jednotka vrátila na základňu.

 

 

14. 02. 2019 Modra – Budmerice
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode Modra smer Budmerice. Jednalo sa o zrážku osobného vozidla so zverou. Jednotka vozidlo zabezpečila proti vzniku požiaru a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

16. 02. 2019 Modra
Jednotka bola vyslaná do Modry na vytekajúcu naftu z odstaveného kamiónu. Po príchode na miesto jednotka vytekajúcu naftu zastavila a sorbentom vozovku očistila a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

 

16. 02. 2019 Limbach
Jednotke bola nahlásená spolupráca s RZP, ktorá mala nahlásenú osobu po infarkte v ťažko dostupnom teréne na Malej Javorine nad Limbachom. Jednotka pomocou štvorkoliek a naloženou posádkou RZP osobu našla a pomohla naložiť do vrtuľníka. Následne sa jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

17. 02. 2019 Modra – Kráľova
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode v Modre časť Králová. Po príchode na miesto bolo zistené, že sa jedná o čelnú zrážku dvoch motorových vozidiel. Jednotka na mieste zabezpečila vozidlá proti požiaru poskytla predlekársku prvú pomoc jednej osobe a po príchode sanitky ju odovzdala záchranárom. Zachytila prevádzkové kvapaliny pomocou sorpčných látok a po zdokumentovaní políciou odstránila vozidla z vozovky a očistila ju. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

19. 02. 2019 Pezinská Baba
Jednotka bola vyslaná k požiaru mot. vozidla na Pezinskej Babe. Prieskumom bolo zistené, že sa jedná o požiar mot. vozidla s chladiarenskou nadstavbou prevážajúcou mliečne výrobky. Vozidlo sa nachádzalo v 3 fáze horenia. Na miesto sa dostavila aj jednotka z HS Malacky a posilová jednotka z ZB HaZZ Malacky. Na hasenie sa použil 1x vysokotlak a 1x C prúd. Po lokalizácií sa hasičská jednotka z Pezinka vrátila na svoju základňu.

 

 

19. 02. 2019 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k úniku plynu na Cajlanskej ulici v Pezinku. Po príchode na miesto a prieskume bolo zistené, že únik plynu je v priestoroch CO skladov, ktoré susedia s pozemkom ohlasovateľa. Bola vyžiadaná poruchová služba SPP. Za asistencie polície bol otvorený vchod do areálu a boli nasadené ADP. Únik plynu bol v pivničných priestoroch jednej z budov. Na miesto sa dostavila poruchová služba SPP. Prívod plynu bol zastavený podzemným uzáverom. Následne bol vykonaný kontrolný prieskum, či bol únik plynu zastavený. Bola vykonaná analýza ovzdušia prístrojom XAM. Veliteľ zásahu nepovolil vstup do budovy, nakoľko namerané hodnoty neboli prípustné bez použitia ADP. Veliteľ zásahu odporučil vstup do budovy na druhý deň po vykonaní analýzy ovzdušia príslušníkmi HaZZ. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

21. 02. 2019 Modra – Zochova Chata
Jednotke bola nahlásená dopravná nehoda v Modre časť Zochova Chata. Po príchode na miesto bolo zistené, že vozidlo sa nachádza mimo vozovky. Jednotka poskytla zranenej osobe predlekársku pomoc a zabezpečila vozidlo proti vzniku požiaru. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

22. 02. 2019 Pezinok
Jednotka vyslaná k požiaru svetelného panelu pri OMV v Pezinku. Jednotka požiar zlikvidovala 1 vysokotlakovým prúdom. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

Inzercia